2016. április 7., csütörtök

Gnocchi "a la Milano".


Gnocchi ”a la Milano”.

  Ingrediente/4 portii
    sosul:
-         400 gr. carne tocatá
-         2 foi dafin
-         1 ceapá mare
-         3 bucáti ardei kalifornia: rosu.galben.verde
-         4,,,5 cátei usturoi
-         200 gr. slániná afumatá
-         1 linguritá pastá de ardei
-         1 vírf cutit boia
-         2 dl suc de rosii
-       1 ling.vegeta
-         1 vírf cutit piper
-         1 ling. cu vírf busuioc tocat
-         1 ling. coreandru tocat
-         1 ling. oregano tocat
-         150 gr. cascaval parmezan

  gnocchi:
     -  800 gr. cartofi
     -  3 ouá
     -  1 ling. veget
     -  2 ling. unturá gíscá
     -  50 gr. unt
     -  3 ling. ulei
     -  1 leg.pátrunjel verde
     -   fáiná cítá cuprinde

Modul de preparare
      sosul bologna:  - táiem slánina cubulete mici, íncingem 3 linguri ulei íntr-o tigaie cu pereti ínalti , prájim slánina , din grásimea rezultatá punem deoparte 5 linguri grásime pentru stropit gnocchi fierti ,
  - ín grásimea rámasá cálim ceapa , táiem ardeiul kalifornia, de 3 culori íl cálim si pe acesta , presárám cu boia de ardei , punem si pasta de ardei , ínvírtim de cíteva ori pe foc si adáugám carnea tocatá, condimentám cu vegeta, piper , foi dafin , usturoiul pisat, si ínnábusim píná carnea se albeste, apoi vine sucul de rosii si 200 ml apá,
      - fierbem circa 15-20 minute, gustám de sare, dacá e nevoie sárám si adáugám condimentele verzi: oregano ,busuiocul, coreandru , mai dám cíteva clocote dupá care mai potrivim de condimente dacá e nevoie,

     Gnocchi: -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care íntindem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám aluatul ca si pentru gáluste cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, operatzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si putziná sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd aluatul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,íncingem grásimea pusá deoparte  si dám gnocchi prin grásimea ínfierbíntatá, dupá care portionám la farfurii, peste care punem din sosul de carne tocatá , presárám cu cascaval rázálit si servim calde.

    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése