Gnocchi
”a la Milano”.
Ingrediente/4
portii
sosul:
- 400 gr. carne tocatá
- 2 foi dafin
- 1 ceapá mare
- 3 bucáti ardei kalifornia: rosu.galben.verde
- 4,,,5 cátei usturoi
- 200 gr. slániná afumatá
- 1 linguritá pastá de ardei
- 1 vírf cutit boia
- 2 dl suc de rosii
- 1 ling.vegeta
- 1 vírf cutit piper
- 1 ling. cu vírf busuioc tocat
- 1 ling. coreandru tocat
- 1 ling. oregano tocat
- 150 gr. cascaval parmezan
gnocchi:
- 800 gr.
cartofi
- 3 ouá
- 1 ling.
veget
- 2 ling.
unturá gíscá
- 50 gr.
unt
- 3 ling.
ulei
- 1
leg.pátrunjel verde
-
fáiná cítá cuprinde
Modul de preparare
sosul bologna: - táiem slánina cubulete mici, íncingem 3 linguri ulei íntr-o tigaie cu
pereti ínalti , prájim slánina , din grásimea rezultatá punem deoparte 5
linguri grásime pentru stropit gnocchi fierti ,
- ín grásimea rámasá cálim ceapa
, táiem ardeiul kalifornia, de 3 culori íl cálim si pe acesta , presárám cu
boia de ardei , punem si pasta de ardei , ínvírtim de cíteva ori pe foc si
adáugám carnea tocatá, condimentám cu vegeta, piper , foi dafin , usturoiul
pisat, si ínnábusim píná carnea se albeste, apoi vine sucul de rosii si 200 ml
apá,
- fierbem
circa 15-20 minute, gustám de sare, dacá e nevoie sárám si adáugám condimentele
verzi: oregano ,busuiocul, coreandru , mai dám cíteva clocote dupá care mai
potrivim de condimente dacá e nevoie,
Gnocchi: -curátám cartofii íi fierbem ín apá
condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa
de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de
gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care íntindem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám aluatul ca si pentru
gáluste cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru
bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá
lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, operatzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la
fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si putziná sare, cínd apa
clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei,
cínd aluatul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu
apá caldá,íncingem grásimea pusá deoparte
si dám gnocchi prin grásimea ínfierbíntatá, dupá care portionám la
farfurii, peste care punem din sosul de carne tocatá , presárám cu cascaval
rázálit si servim calde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése