Găluşte
de cartofi umplute.
ingrediente / 3 portii
aluatul:
-
500 gr. cartofi
-
300 gr. fáiná
-
2 ling. unturá de gíscá sau,,,
-
3 ouá
-
1 linguritá sare
umplutura:
-
50 gr. suncá presatá
-
50 gr. brínzá cremá
-
1 gálbenus
-
1 linguritá vegeta
-
1 linguritá rasá piper mácinat
sosul:
-
4 buc. cascaval triunchi cca 100 gr.
-
200 ml lapte
-
1 ling.unt
-
3 cátei usturoi
-
1 vírf cutit piper
-
1 vírf cutit nucsoará
-
1 linguirtá vegeta
-
3 buc. rosii
-
100 gr. cascaval rázálit
modul
de preparare
aluatul: -curátám cartofii , íi fierbem
ín apá cu sare, api íi pisám bin epe masa de lucru, adáugám untura si íi lásám
sá se ráceascá complect, apoi adáugám ouále, fáina si frámíntám aluautl dacá ni
se pare prea moale mai adáugám putiná fáiná,, íntindem alautul de cca 0,5cm, íl
táiem ín pátrátele de 3×3 cm, mácinám sunca presatá, o amestecám cu crema de
brínzá, condimentám si asezám ín fiecare pátrátel cíte o linguritá de
umpluturá, dupá care ínchidem gálusca de alaut rotunjindu-o ín palme, repetínd
operatia píná la temrinarea aluatului, punem la fiert 2 litri de apá, cínd apa
clocteste slobozim gálustele ín apa clocotindá si le fierbem píná vin deasupra
apei, apoi scoatem gálustele din apá,
-ungem bine un vas termorezistent cu unt, si asezám gálustele feirte ín
vasul uns, apoi pregátim sosul, íncingem untul, cálim pentru 2 minute usturoiul
bine pisat, si imediat ín stingem cu laptele, condimentám cu vegeta, piper,
nucsoará, apoi adáugám cascavalul trinunghi cu care fierbem píná ce cascavalul
sa topit de tot si sa omogenizat bine
dupá care turnám sosul peste gáluste ín vasul termorezistent, táiem
rosiile ín rondele mai groase, acoperim gálustele cu rosiile si dám la cuptorul
preíncálzit la 180 grade timp de 15 minut,e dupá care scaotem , presárám cu
cascavalul rázálit si dám ínapoi la cuptor pentru 5-6 minute dupá care scoatem
si servim calde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése