Felii
de nuntă.
foile:
-
100 gr. margariná
-
500 gr. fáiná
-
1 linguritá bicarbonat
-
200 gr. zahár
-
3 ouá
-
3 ling. miere de albiná
-
1 ling. unturá de porc
crema:
-
200 gr. margariná
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 lámíie
-
5 ling. griz
-
1 litru lapte
-
300 gr. gem de prune
glazura
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul
de preparare:
foile. –pregátim o baie de abur, apoi
batem spumá ouále, adáugám zahárul si miereade albiná , punem vasul cu
compozitita pe baie de abur si batem íncontinuu píná compozitia se íngroasá
putin, cca 10 minute, apoi o dám deoparte si íncepem sá rácim compozitia
mestecínd mereu, íntre timp adáugám si bicarbonatul stins cu zema de la ½
lámíie si íncorporám fáina , punem aluatul pe masa de lucur , frámíntám bine,
dacá alutul s epare prea moiale mai adáugám putiná fáiná, cca. 1-2 linguri,
ímpáértim alautul ín 4 párti, formám 4 bilute si le dám la odihná ½ orá, dupá
care íntindem fiecare foaie si le coacem ín tava bine unsá cu unturá de porc,
crema: -din lapte si griz fierbem un
griz cu lapte vírtos, íl dám la rácit,
mestecíndu-l mereu ca sá nu prindá scoartá, íntre timp frecám spumá margarina
cu zahárul pudrá si coaja de la lámíie, dupá care íncorporám grizul cu lapte
deacum rece , frecám píná la omogenizare complectá, dupá care ansamblám
prájitura, si anume:
-aezám pe platoul deprájituri unde dintre foi, ímpártim crema ín douá
párti, o parte o aplicám peste prima foaie
care o acoperim cu a doua foaie, care o ungem gros cu gem de prume,
acoperim gemul de prune cu a treia foaie peste care nivelám restul de
cremá si acoperim crema cu a patra
foaie, care vine glazuratá, fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu uleiul
si laptele, píná devine fluidá, dupá
care o nivelám peste ultima foaie si ornamentám sau nu, dupá preferintá, apoi
dám prájitura la rece petnru cíteva ore dupá care feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése