2016. április 7., csütörtök

Pitta - rapid.



Pitta-rapid.
     aluatul.
-     535 gr. fáiná albá
-     345 ml apá
-     30 gr. drojdie proaspátá
-     7 gr. sare
-     1 linguritá zahár
umplutura:
-     400 gr. piept de pui dezosat
-     1 ceapá
-     2 ling ulei alune
-     200 gr. cascaval rázálit
-     3 ling. maionezá
-     1 leg. márar verde sau  ce verdeatá preferati
marinada:
-     1 ling. vegeta
-     1 vírf cutit piper mácinat
-     3 cátei usturoi
-     1 linguirtá rasá coreandru mácinat
-     1 linguritá rasá kimen mácinat
-     1 linguritá rasá cuisoará
-     1 vírf cutit kardamom
-     1 vírf cutit ghimbir
-     1 vírg cutit nucsoará
-     chilli dupá gust
-     1 vírf cutit curry
-     2 ling. sos soia
pentru servit.
-     1 castravete potrivit,
-     1 buc. salatá aiberg
-     4 buc. pitta
Modul de preparare.
                  pitta: -íncálzim la temperatura míinii apa másuratá cu zahárul, apoi punem ín vasul pentru frámíntat, dizolvám drojdia, o acoperim cu fáiná si o dám al dospit, cít a crescut, adáugám fáina si sarea, si frámíntám un alaut molcut, care íl dám la crescut timp de o orá timp ín care pregátim marinara,, si anume:
                 marinara: -amestecám bine toate condimentele, usturoiul bine pisat, apoi le frecám ín sosul de soia, dupá care táiem cuburi pieptul de pui, íl amestecám bine cu marinara si íl dám la frigider,
             -dupá timpul de crestere ímpártim aluatul crescut ín 6-8 bilute, íntindem fiecare bilutá ín formá de cerc, le acoperim si le lásám la odihná 10 minute, dupá cele 10 minute, ungem tava si asezám cíte 4 cerculete ín tava de copt, dar cu partea de jos ín sus, apoi le dám la cuptorul preíncálzit timp de 10 minute, cínd au ínceput sá se umfle, le íntoarcem pe celaltá parte timp de 2-3 minute apoi le scoatem de la cuptor si le ínvelim cu prosopul de bucátárie, píná la umplere, si ne ocupám de umpluturá, si anume:

              -íncingem uleul de alune, sau,, tocám cepa márunt si ardeiul , le sotám ín uleiul íncins, apoi adáugám pieptul de pui cu marinadá cu tot, íl ínnábusim timp de 3-5 minute la foc iute, íl dám deoparte íl presárám cu cascavalul rázálit si verdeata preferatá, dupá care táiem o margine de la pitta asa cam de látimea cutitului, si deschidem buzunarul pittei, care o umplem din umplutra de piept de pui, peste care másurám 1-2 lingurite maionezá si servim cu castraveti proaspeti si salatá aiberg, dar este minunatá si cu ostropel de usutroi frecat cu smíntíná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése