Desert
caramel.
ingrediente / 4 portii
caramel:
-
50 gr. unt
-
100 gr. zahár
-
2 ling. apá
-
100 ml friscá lichidá
budinca:
-
300 ml lapte
-
200 gr zahár
-
2 ouá
-
50 gr. unt
ornament
:
-
100 ml friscá pentru spumá
-
50 gr. cicolatá lapte
Modul
de preparare:
caramel:-punem zahárul cu
cele 2 linguri de apá la topit, nu mestecám cu lingura doar scuturám mereu
cratita, píná zahárul sa topit si a luat culoarea frumoasá maronie spre ínchis,
apoi dám deoparte si íncorporám 50 gr. unt, amestecám píná la complectá
omogenizare, dupá care adáugám frisca, si dám ínapoi la foc mic píná caramelul
se omogenizeazá índeajunt,, cca 5-8 minute dupá care dám deoparte, íntre timp
pregátim crema de budincá si anume:
budinca: -fierbem
laptele cu 50 gr. zahár, care íl dám la rácit, íntre timp frecám spumá cele 2
gálbenuse cu 100 gr. zahár, adáugám untul
si frecám spumá totul, dupá care le amestecám cu laptele deacum rece si dám
ínapoi la foc mic , íntre timp batem spumá tare cele 2 albusuri de ou cu 50 gr
. zahár , cínd budinca sa íngrosat índeajuns, dám deoparte si íncorporám
albusurile spumá ín budinca fierbinte, amestecínd
píná la rácire cínd portinoám la pahare dupá cum urmeazá:
-portionám
crema caramel la 4 pahare, peste care portinám crema de budincá, apoi presárám
budinca cu ciocolatá lapte rázálitá, batem spumá frisca pentru ornare si ornám
fiecare pahat cu cremá peste care presárám
ciocolata lapte rázálitá , fiecare dupá fantezie si mai punem peste
friscá o floare din caramel dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retetei, apoi dám paharele la rece timp de 30
minute si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése