2016. április 7., csütörtök

Desert caramel.


Desert caramel.
          ingrediente / 4 portii
                caramel:
-     50 gr. unt
-     100 gr. zahár
-     2 ling. apá
-     100 ml friscá lichidá
                  budinca:
-     300 ml lapte
-     200 gr zahár
-     2 ouá
-     50 gr. unt
                  ornament :
-     100 ml friscá pentru spumá
-     50 gr. cicolatá lapte
Modul de preparare:
               caramel:-punem zahárul cu cele 2 linguri de apá la topit, nu mestecám cu lingura doar scuturám mereu cratita, píná zahárul sa topit si a luat culoarea frumoasá maronie spre ínchis, apoi dám deoparte si íncorporám 50 gr. unt, amestecám píná la complectá omogenizare, dupá care adáugám frisca, si dám ínapoi la foc mic píná caramelul se omogenizeazá índeajunt,, cca 5-8 minute dupá care dám deoparte, íntre timp pregátim crema de budincá si anume:
                    budinca: -fierbem laptele cu 50 gr. zahár, care íl dám la rácit, íntre timp frecám spumá cele 2 gálbenuse  cu 100 gr. zahár, adáugám untul si frecám spumá totul,  dupá care  le amestecám cu laptele deacum rece si dám ínapoi la foc mic , íntre timp batem spumá tare cele 2 albusuri de ou cu 50 gr . zahár , cínd budinca sa íngrosat índeajuns, dám deoparte si íncorporám albusurile spumá ín budinca fierbinte,  amestecínd píná la rácire cínd portinoám la pahare dupá cum urmeazá:

      -portionám crema caramel la 4 pahare, peste care portinám crema de budincá, apoi presárám budinca cu ciocolatá lapte rázálitá,  batem spumá frisca pentru ornare si ornám fiecare pahat cu cremá peste care presárám  ciocolata lapte rázálitá , fiecare dupá fantezie si mai punem peste friscá o floare din  caramel dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, apoi dám paharele la rece timp de 30 minute si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése