2016. április 10., vasárnap

Felii "Letti".


Felii ”Letti”.
        foile:
-     250 gr unt sau margariná
-     200 gr. zahár
-     1,5 ling. cacao
-     2 lingurite scortisoará
-     2 gálbenuse de ou
-     1 praf de copt
-     2 vanilii
-     60 gr. nucá mácinatá
-     30 ml esentá lichior cremá
-     3 ling. smíntíná grasá
-     600 gr. fáiná
     crema:
-     800 ml lapte
-     200 gr. zahár
-     200 gr. unt sau margariná
-     3 ouá
-     3 vanilii
-     150 gr. praf budincá vanilie
-     100 ml esentá cremá lichior
-     4 ling. friscá
-     60 gr. ciocolatá lapte
Modul de preparare.
               foile: -frecám spumá untul cu zahárul, adáugám gálbenusele de ouá, vanilia, scortisoara, cacaoua, praful de copt, frecám spumá, dupá care adáugám nuca mácinatá, smíntína, esenta cremá lichior, apoi íncorporám fáina si frámíntám o cocá molcutá elasticá care o ímpártim ín 4 bilute, o íntindem si coacem 4 foi ín tava de 25×35 cm la 180 grade, le dám deoaprete si pregátim crema si anume,,,
               crema: -batem oále spumá cu zahárul, vanilia dupá care adáugám laptele compozitie ín care dizolvám praful de budincá si fierbem un chelm omogen, dám deoparte si imediat adáugám si untul, frecínd mereu píná la dizolvare si íncorporare complectá, rácim crema mestecínd mereu,  cínd crema este íncá cáldutá adáugám esenta de cremá lichior si frisca dupá care mestecám mereu píná la rácire complectá, apoi ímpártim crema ín 4 párti,  si trecem la ansamblarea prájiturii,

            ansamblare: -punem o foaie pe tava de prájituri, apoi aplicám peste ea o parte din cremá, dupá care repetám operatia píná la a 4 a foaie, care o acoperim cu ultima parte de cremá peste care rázálim ciocolata de lapte dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, apoi dám prájitura la frigider pentru cíteva ore, dupá care feliem dupá dorintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése