Felii
”Letti”.
foile:
-
250 gr unt sau margariná
-
200 gr. zahár
-
1,5 ling. cacao
-
2 lingurite scortisoará
-
2 gálbenuse de ou
-
1 praf de copt
-
2 vanilii
-
60 gr. nucá mácinatá
-
30 ml esentá lichior cremá
-
3 ling. smíntíná grasá
-
600 gr. fáiná
crema:
-
800 ml lapte
-
200 gr. zahár
-
200 gr. unt sau margariná
-
3 ouá
-
3 vanilii
-
150 gr. praf budincá vanilie
-
100 ml esentá cremá lichior
-
4 ling. friscá
-
60 gr. ciocolatá lapte
Modul
de preparare.
foile: -frecám spumá untul cu zahárul,
adáugám gálbenusele de ouá, vanilia, scortisoara, cacaoua, praful de copt,
frecám spumá, dupá care adáugám nuca mácinatá, smíntína, esenta cremá lichior,
apoi íncorporám fáina si frámíntám o cocá molcutá elasticá care o ímpártim ín 4
bilute, o íntindem si coacem 4 foi ín tava de 25×35 cm la 180 grade, le dám
deoaprete si pregátim crema si anume,,,
crema: -batem oále spumá cu zahárul,
vanilia dupá care adáugám laptele compozitie ín care dizolvám praful de budincá
si fierbem un chelm omogen, dám deoparte si imediat adáugám si untul, frecínd
mereu píná la dizolvare si íncorporare complectá, rácim crema mestecínd mereu, cínd crema este íncá cáldutá adáugám esenta de
cremá lichior si frisca dupá care mestecám mereu píná la rácire complectá, apoi
ímpártim crema ín 4 párti, si trecem la
ansamblarea prájiturii,
ansamblare: -punem o foaie pe tava de
prájituri, apoi aplicám peste ea o parte din cremá, dupá care repetám operatia
píná la a 4 a foaie, care o acoperim cu ultima parte de cremá peste care
rázálim ciocolata de lapte dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei,
apoi dám prájitura la frigider pentru cíteva ore, dupá care feliem dupá
dorintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése