Ştangli
cu cascaval.
-
1 kg fáiná
-
250 gr. unt
-
250 gr. cascaval rázálit
-
1 ling. sare
-
2 ouá
-
3 gálbenuse de ou
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
smântână cítá cuprinde
-
6 ling. ulei
-
150 gr. unturá de porc
pentru
presárat:
-
2 ouá
-
250 gr cascaval rázálit
Modul
de preparare:
-punem fáina pe masa de lucru, amestecám cu sarea si 250 gr. cascaval
rázálit, fárímitám si drojdia, apoi frecám íntre palme untul cu amestecul de
fáiná, adáugám ouále si gálbenusele, íncepem frámíntatul adáugínd smíntína cu
cíte o lingurá píná obtinem un aluat molcuţ
bine elastic, íl frámíntám bine dupá care íl íntindem cít se poate de
subtire, apoi topim untura, o amestecám cu 3 linguri de fáiná si o ungem peste aluatul íntins, apoi rulám alautul ín
formá de ruladá, íl táiem ín 5 bucáti si íl dám la rece 20 minute,
-dupá timpul de odihná, íntindem fiecare bucatá ín dreptunghi, de cca 5
mm grosime, ungem cu ou bátut cu putiná sare si smíntíná, presárám cu cascaval
rázálit dupá preferintá, apoi táime aluatul ín formá de dreptunghiuri de cca
2,5 cm látime si 5 cm lungime, asezám fiecare bucatá ín tava unsá dupá care dám
la cuptorul preíncálzit la 180 grade píná cascavalul se rumeneste usor, dupá care continuám operatia píná la
terminarea aluatului, apoi servim calde sau reci.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése