2016. április 12., kedd

Ştangli cu caşcaval.


Ştangli cu cascaval.
-     1 kg fáiná
-     250 gr. unt
-     250 gr. cascaval rázálit
-     1 ling. sare
-     2 ouá
-     3 gálbenuse de ou
-     50 gr. drojdie proaspátá
-     smântână cítá cuprinde
-     6 ling. ulei
-     150 gr. unturá de porc
pentru presárat:
-     2 ouá
-     250 gr cascaval rázálit
Modul de preparare:
                      -punem fáina pe masa de lucru, amestecám cu sarea si 250 gr. cascaval rázálit, fárímitám si drojdia, apoi frecám íntre palme untul cu amestecul de fáiná, adáugám ouále si gálbenusele, íncepem frámíntatul adáugínd smíntína cu cíte o lingurá píná obtinem un aluat molcuţ  bine elastic, íl frámíntám bine dupá care íl íntindem cít se poate de subtire, apoi topim untura, o amestecám cu 3 linguri de fáiná si o ungem  peste aluatul íntins, apoi rulám alautul ín formá de ruladá, íl táiem ín 5 bucáti si íl dám la rece 20 minute,

                -dupá timpul de odihná, íntindem fiecare bucatá ín dreptunghi, de cca 5 mm grosime, ungem cu ou bátut cu putiná sare si smíntíná, presárám cu cascaval rázálit dupá preferintá, apoi táime aluatul ín formá de dreptunghiuri de cca 2,5 cm látime si 5 cm lungime, asezám fiecare bucatá ín tava unsá dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade píná cascavalul se rumeneste usor,  dupá care continuám operatia píná la terminarea aluatului, apoi servim calde sau reci. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése