2016. március 22., kedd

Foi finni cu cocos.


Foi finni cu cocos.
Blat:
§  4 oua
§  5 ling. zahar pudra
§  2 ling. ulei
§  4 ling. faina
§  2 ling. nuca de cocos
§  1 lingurita bicarbonat
§  ½ praf de copt
§  1 lămâie
§  1 ling.esenta vanilie
Budinca de ciocolata:
§  3 ling. amidon alimentar
§  500 ml lapte
§  150 gr. zahar
§  150 gr. ciocolata
§  100 gr. unt
Pentru însiropat:
§  1 cana lapte
§  4 ling. cacao Nesquik
glazura:
§  100 gr. ciocolata
§  100 ml frisca pentru spuma
§  30 buc. baby pişcoturi de magazin
Mod de preparare:
Blat:
          -albusurile le batem spuma tare cu 1 lingurita sare, adaugam 3 linguri zahar treptat si mixam in continuare pana devine lucioasa si foarte tare, frecam galbenusurile cu uleiul, coaja de lamâie, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lamâie si esenta de vanilie, incorporam  in compozitia de oua faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, apoi íncorporam  usor cu spatula, cu miscari de sus in jos, albusurile spuma dupa care nivelam compozitia intr-o tava 20/30 cm, unsa si tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor la foc mediu 160 grade pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea, scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Budinca de ciocolata:
            -amestecam amidonul cu zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin, pana se dizolva, restul de lapte se pune la fiert, cand incepe sa dea in clocot turnam compozitia cu amidon si amestecand continuu,  fierbem pana se ingroasa, in chelmul  fierbinte adaugam untul si ciocolata rupta bucatele, amestecam bine pana la omogenizare, apoi dam la rece mestecand din cand in cand pana la racire complecta,
          -blatul racit il taiem in doua orizontal, ca sa obtinem 2 foi, punem o foaie in tava in care am copt blatul , nivelam peste foaie jumatate din crema de ciocolata, acoperim crema cu un strat de piscoturi insiropate, asezate strans una langa alta, peste care nivelam crema ramasa, care vine acoperita cu a doua foaie, dupa care glazuram si anume:fierbem ciocolata menaj pe baie de abur, cand ciocolata sa topit, adaugam cate putin frisca mestecand pana la omogenizare complecta si cicocolata se ingroase indeajuns apoi o nivelam peste prajitura, o dam la rece timp de 3-4 ore dupa care feliem dupa dorinta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése