Tort
din plăcinte.
pentru plácinte:
-
400 ml fáiná
-
400 ml lapte
-
4 ouá
-
2 ling. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
2 lingurite
praf de copt
-
1 linguritá sare
-
100 ml ulei pentru copt
umplutura.
-
250 gr. mascarpone
-
4 ling. cremá de alune-nutella-
-
2 ling. zahár pudrá
-
2 praf vanilie
-
200 ml friscá pentru spumá
-
100 gr. ciocolatá menaj
modul
de preparare
aluatul : -amestecám praful
de copt , praful de vanilie, cu fáina, frecám oále cu sare apoi adáugám si
laptele, dupá care la robot íncorporám fáina, sau cu telul, dacá nu avem robot
, vom obtine un aluat mai vírtos ca si de clátite, care íl vom coace ín tigaie
aderentá si doar vom unge tigaia cu
ulie, cu pensula, ínfierbíntám tigaia si punem ín tigaie un polonoic de aluat,
deci vom coace plácinte mai groase ca de
obicei, dupá ce vom termina de copt plácintele
íncepem etajatul,
- frecám bine crema de alune-nutella
cu mascarpone , 1 lingurá zahár pudrá, si praful de vanilie, apoi batem
frisca spumá tare cu 1 lingurá de zahár pudrá, amestecám 3 linguri cremá mascarpone-nutella cu 3 linguri friscá spumá,
omogenizám bine si o dám la frigider, dupá care íncepem etajatul plácintelor,
si anume: -asezám pe tava de tort o plácintá care o ínvelim cu mascarpone-nutella,
care o acoperim cu o altá plácintá care vine ínvelitá cu friscá, astfel
continuând etajatul píná la terminarea ingredientelor, i-ar plácinta de deasupra
o ínvelim cu crema combinatá pusá deoparte la frigider, dupá care fierbem ciocolata pe baie de abur cu 5 linguri lapte
si 5 linguri ulei, cínd ciocolata este bine fluidá o dám deoparte pentru ca sá
se stímpere putin dupá care turnám ín jet peste tortul de plácintá dupá plac si
preferintá, apoi dám tortul la rece pentru ½ orá apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése