2016. március 6., vasárnap

Tort din plăcinte.


      
Tort din plăcinte.
          pentru plácinte:
-         400 ml fáiná
-         400 ml lapte
-         4 ouá
-         2 ling. zahár pudrá
-         3 vanilii
-         2 lingurite  praf de copt
-         1 linguritá sare
-         100 ml ulei pentru copt
         umplutura.
-         250 gr. mascarpone
-         4 ling. cremá de alune-nutella-
-         2 ling. zahár pudrá
-         2 praf vanilie
-         200 ml friscá pentru spumá
-         100 gr. ciocolatá menaj
modul de preparare
                     aluatul : -amestecám praful de copt , praful de vanilie, cu fáina, frecám oále cu sare apoi adáugám si laptele, dupá care la robot íncorporám fáina, sau cu telul, dacá nu avem robot , vom obtine un aluat mai vírtos ca si de clátite, care íl vom coace ín tigaie aderentá  si doar vom unge tigaia cu ulie, cu pensula, ínfierbíntám tigaia si punem ín tigaie un polonoic de aluat, deci vom coace  plácinte mai groase ca de obicei, dupá ce vom termina de copt plácintele  íncepem etajatul,

                   - frecám bine crema de alune-nutella  cu mascarpone , 1 lingurá zahár pudrá, si praful de vanilie, apoi batem frisca spumá tare cu 1 lingurá de zahár pudrá, amestecám 3 linguri cremá  mascarpone-nutella cu 3 linguri friscá spumá, omogenizám bine si o dám la frigider, dupá care íncepem etajatul plácintelor, si anume: -asezám pe tava de tort o plácintá care o ínvelim cu mascarpone-nutella, care o acoperim cu o altá plácintá care vine ínvelitá cu friscá, astfel continuând etajatul píná la terminarea ingredientelor, i-ar plácinta de deasupra o ínvelim cu crema combinatá pusá deoparte la frigider,  dupá care fierbem  ciocolata pe baie de abur cu 5 linguri lapte si 5 linguri ulei, cínd ciocolata este bine fluidá o dám deoparte pentru ca sá se stímpere putin dupá care turnám ín jet peste tortul de plácintá dupá plac si preferintá, apoi dám tortul la rece pentru ½ orá apoi servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése