Aperitiv
sau gustare.
-
2 buc. baghete franţuzeşti
-
300 gr. salam-suncá
-
250 gr. cascaval rázálit
-
1 ardei kalifornia rosu
-
250 gr. mozarella
-
5 ling. griz sau pesmet
-
50 gr. seminte susan
-
1 leg. márar verde
-
1 kg varzá creaţă
-
1 kg cartofi
-
1 linguritá mághiran
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá piper mácinat
-
150 gr. cascaval rázálit
-
50 gr. unt
-
100 ml ulei
-
300 ml lapte
-
200 ml smíntíná
modul
de preparare
-pentru ínceput ínmuiem baghetele ín lapte, apoi ungem 2 távi pentru chek cu ulei, total, adicá si
marginile, le tapetám cu semintele de susan, curátim cartofii íi punem la fiert
ín apá cu sare si 1 lingurá vegeta, apoi tocám varza, punem apá la clocotit cu
putiná sare si 1 lingurá vegeta, cínd cartofii sau fiert íi scoatem si íi dám
la rácit, iar ín apa de cartofi opárim varza
timp de 15 minute, o strecurám si o dám la rácim, dupá rácire mixám sau tocám
cu masina de carne varza bine stoarsá, si cartofii fierti, franzeluţele bine stoarse din lapte, apoi íntr-un vas mai
mare amestecám tocátura cu salamul-suncá táiat cuburi, ardeiul kalifornia táiat
cuburi, brínza de oaie, vegeta, piper, sare dupá gust, mághiran, márar verde
tocat si adáugám atíta griz sau pesmet ca sá obtinem un aluat mai omogen,,, cca 5 linguri si
frámíntám bine, dupá care ímpártim compozitia ín patru, apoi umplem 2 távi de
chek asa pe jumátate, deci cíte o portie de umpluturá punem ín fiecare tavá,
táiem ín dreptunghiuri groase cascavalul mozarella íl asezám pe mijlocul la
umpluturá ín lung cíte e tava, íl acoperim cu cealaltá parte de umpluturá,
táiem cubulete mici untul , íl ímpártim ín douá si íl presárám peste
umpluturile din távi si dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade timp de 15-20
minute, dupá care íl scoatem, presárám
cu cascavalul rázálit, si íl dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumeneste
frumos, dupá care servim cald sau rece
cu smíntíná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése