Triunghiuri
cu şuncă.
-
500 gr. fáiná
-
300 ml lapte cáldut
-
30 gr. drojdie
-
5 ling. ulei
-
2 lingurite rase sare
-
1 linguritá rasá piper mácinat
-
300 gr. cascaval rázálit
-
300 gr. suncá presatá sau,,,
-
50 gr. unt sau margariná
pentru
presárat: 100 gr. cascaval rázálit, 2 linguri seminte susan, 1
ou bátut cu 1 lingurá zahár si 1 linguritá smíntíná,
modul de preparare: -pentru ínceput dizolvám drojdia ín
50 ml lapte cáldut cu o linguritá de zahár, cínd drojdia la crescut, adáugám
sare, piper, fáina, uleiul, restul de lapte si frámíntám vírtos un aluat
molcut, elastic, píná face básicute si se dezlipeste de masá si míini, dupá
care íl punem la crescut íntr-un loc cáldut ferit de curentii de aer, píná ísi
dubleazá volumul, apoi, íl ímpártim ín
douá párti, si íntindem fiecare parte ín formá dreptunchiulará, de grosime
aprox. 3mm, ungem foaia de aluat cu 25 gr. unt sau margariná si presárám cu 150
gr. cascaval, peste care presárm 150 gr. suncá táiatá ín cubulete mici sau,,
cum dorim,, dupá care íl rulám ín formá de ruladá, táiem rulada ín formá de V
la distante de aprox.5 cm. si asezám fiecare triunghi ín tava bien unsá sau
tapetatá cu hírtie de copt, apoi ungem fiecare triunghi cu ou báttu si presárám
cu cascaval, dupá care dám la crescut pentru 1/82 orá, timp ín care prelucrám a
doua parte a aluatului, la sfírsit o ungem cu ou bátut si presárám cu seminte
de susan, si dám si aceasta la dospit pentru 30 minute, apoi dám la cuptorul
preíncálzit prima tavá la 200 grade timp de 20-25 minute, apoi servim calde sau
reci .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése