2016. március 15., kedd

Ruladă cu cremă cocos.


Ruladă cu cremă cocos.
         blatul:
-         4 ouá
-         75 gr. fáiná
-         6 gr. cacao olandezá
-         100 gr. zahár pudrá
-         1 praf de copt
        crema:
-         3 ling. fáiná
-         50 gr. unt sau margariná
-         300 ml lapte
-         10 gr. zahár vanilinat
-         5 ling. zahát tos
-         130 gr. nucá-cocos
-         100 gr. ciocolatá menaj
-         50 gr. ciocolatá albá
modul de preparare:
             blatul: -separám gálbenusele de albusuri, frecám spumá gálbenusele cu sare si 50 gr. zahár pudrá, amestecám fáina cu cacaoa si praful de copt, o adáugám la gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu 50 gr. zahár si 1 lingurá zeamá de lámíie, apoi cu spatula usurel íncorporám albusul spumá la compozitia de gálbenuse, ungem tava de copt  márime 25x33, o tapetám cu hírtie de copt, apoi nivelám aluatul ín tavá si dám la copt la cuptorul preíncálzit la 170 grade, timp de 20-25 minute, dupá care rásturnám  blatul pe un prosop de bucátárie, scaotem híritia de copt si cu ajutorul prosopului rulám piscotul ín formá de ruladá, lásíndu-l sá se ráceascá ín prosop, íntre timp pregátim crema si anume,,,

          crema: -dizolvám fáina ín putin lapte, restul de lapte íl punem la foc , cínd laptele clocoteste adáugám zahárul si untul, apoi chelmul de fáiná si nuca de cocos, apoi fierbem o cremá mai vírtoasá care o dám la rácit, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, cínd crema sa rácit aproape de tot umplem rulada cu aceastá cremá, si rulám ínapoi rulada, o ínvírtim bine ín hírtie decopt si o dám deoaprte, dupá care fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd cicoclata este fluidá si íncepe sá se íngroase putin, punem rulada pe un grátar si o ímbrácám cu ciocolata fiartá, apoi o decorám cu şpan din ciocolatá albá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, apoi o dám la rece píná glazura se solidificá ca sá poatá fi feliatá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése