Ruladă
cu cremă cocos.
blatul:
-
4 ouá
-
75 gr. fáiná
-
6 gr. cacao olandezá
-
100 gr. zahár pudrá
-
1 praf de copt
crema:
-
3 ling. fáiná
-
50 gr. unt sau margariná
-
300 ml lapte
-
10 gr. zahár vanilinat
-
5 ling. zahát tos
-
130 gr. nucá-cocos
-
100 gr. ciocolatá menaj
-
50 gr. ciocolatá albá
modul
de preparare:
blatul: -separám gálbenusele de
albusuri, frecám spumá gálbenusele cu sare si 50 gr. zahár pudrá, amestecám
fáina cu cacaoa si praful de copt, o adáugám la gálbenuse, batem spumá tare albusurile
cu 50 gr. zahár si 1 lingurá zeamá de lámíie, apoi cu spatula usurel íncorporám
albusul spumá la compozitia de gálbenuse, ungem tava de copt márime 25x33, o tapetám cu hírtie de copt,
apoi nivelám aluatul ín tavá si dám la copt la cuptorul preíncálzit la 170
grade, timp de 20-25 minute, dupá care rásturnám blatul pe un prosop de bucátárie, scaotem
híritia de copt si cu ajutorul prosopului rulám piscotul ín formá de ruladá, lásíndu-l
sá se ráceascá ín prosop, íntre timp pregátim crema si anume,,,
crema: -dizolvám fáina ín putin lapte,
restul de lapte íl punem la foc , cínd laptele clocoteste adáugám zahárul si
untul, apoi chelmul de fáiná si nuca de cocos, apoi fierbem o cremá mai
vírtoasá care o dám la rácit, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, cínd crema
sa rácit aproape de tot umplem rulada cu aceastá cremá, si rulám ínapoi rulada,
o ínvírtim bine ín hírtie decopt si o dám deoaprte, dupá care fierbem ciocolata
menaj pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd cicoclata este
fluidá si íncepe sá se íngroase putin, punem rulada pe un grátar si o ímbrácám
cu ciocolata fiartá, apoi o decorám cu şpan din ciocolatá albá cum se vede si
ín imaginea atasatá retetei, apoi o dám la rece píná glazura se solidificá ca
sá poatá fi feliatá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése