Plăcintă
cu brânză.
-
500 gr. cartofi fierti
-
3 cátei usturoi
-
1 caná fáiná
-
½ praf de copt
-
1 linguritá sare
-
150 gr. telemea-FETA-
-
2 fire ceapá verede
-
1 leg. pátrunjel verde
-
3 ouá
-
1 linguirtá rasá piper mácinat
-
1/2 caná lapte
-
ulei pentru copt
modul
de preparare
-pentru ínceput fierbem
cartofii curátati, dupá fierbere íi pisám bine, íi rácim apoi adáugám ouále,
fáina amestecatá cu praful de copt, telemeaua rázálitá, ceapa verde tocatá
márunt cu coade cu tot, usturoiul bine pisat, vegeta, sarea, pátrunjelul verde,
piperul , sarea si laptele , apoi frámíntám bine , le batem bine , íncingem o tigaie aderentá, o ungem cu ulei
si íncepem coptul punínd ín tigaia fierbinte , bine unsá cíte un 1-2 linguri
din aluatul pentru plácintá, o formám cu lingura si o coacem pe ambele párti,
cca 3-3 minute la foc potrivit, dupá
care continuám operatia píná la terminarea aluatului, servim calde cu salatá de rosii, castraveti ,
salatá aiberg,,,, poate fi gustare, aperitiv sau chiar o ciná buná, consistentá
si gustoasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése