Pâine
naan cu humus si chiftele din náut.
-
250 gr. fáiná
-
10 gr. drojdie proaspátá
-
100 ml iaurt natur
-
50 ml apá cáldutá
-
1 linguritá zahár
-
1 linguritá praf de copt
-
3 ling. unturá cocos
-
1 linguirtá sare
-
1 linguritá rasá chimen mácinat
modul
de preparare
-dizolvám drojdia ín apá cáldutá cu zahárul, si o dám la crescut, punem
fáina ín vasul pentru frámíntat sau robot, adáugám drojdia crescutá si celelealte
ingrediente si frámíntám un aluat elastic, dacá aluatul este putin moale mai adáugám
1-2 linguri fáiná, apoi íl dám la dospit 30 minute, dupá care ímpártim aluatul
ín 8 bilute care le íntintem ín formá de cerc si la coacem ín tigaia bine
íncinsá unsá cu unturá de cocos, apoi o servim caldá língá humus din náut, chiftele
din náut-falafel- , cu sos din iaurt, sau chiar cu chiftelute din carne si sos
din iaurt si verdeturi.
humus:
-
350 gr. náut fiert
-
3 cátei usturoi
-
½ lámíie zema
-
1 linguritá sare
-
2 linguri tahini
-
2 ling. ulei soia
-
1 linguirtá boia de ardei afumatá
sosul de iaurt:
-
300 ml iaurt natur
-
1 leg. márar verde sau congelat
-
1 linguirtá sare
-
1 linguritá rasá piper alb
-
½ lámíie zeama
chiftele din náut.
-
500 gr. náut fiert
-
6 cátei usturoi
-
1 ceapá rosie micá
-
1 leg- pátrunjel verde
-
2 ouá
-
1 ling. condiment harissa
-
1 linguritá seminte susan
-
1 linguritá rasá praf de copt
-
unturá de cocos pentru prájit
chiftelutele se prepará ca si cele de carne ínsá cu
ingredientele scrie mai sus, pentru humus
se dau ingredientele la robot, ceapa si
usturoiul le tocám márunt , le cálim putin ín putiná grásime cocos, presárám cu
boiaua afumatá, apoi dám totul la robot , adáugám din apa de fiert ca sá
obtinem o pastá mai omogená, dupá carfe dám la frigider píná la servire , i-ar
pentru sos, se toacá f márunt márarul, se freacá binisor cu celelalte
ingrediente, se serveste.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése