2016. március 15., kedd

Pâine naan cu humus şi chiftele din năut.


Pâine naan cu humus si chiftele din náut.
-         250 gr. fáiná
-         10 gr. drojdie proaspátá
-         100 ml iaurt natur
-         50 ml apá cáldutá
-         1 linguritá zahár
-         1 linguritá praf de copt
-         3 ling. unturá cocos
-         1 linguirtá sare
-         1 linguritá rasá chimen mácinat
modul de preparare
              -dizolvám drojdia ín apá cáldutá cu zahárul, si o dám la crescut, punem fáina ín vasul pentru frámíntat sau robot, adáugám drojdia crescutá si celelealte ingrediente si frámíntám un aluat elastic, dacá aluatul este putin moale mai adáugám 1-2 linguri fáiná, apoi íl dám la dospit 30 minute, dupá care ímpártim aluatul ín 8 bilute care le íntintem ín formá de cerc si la coacem ín tigaia bine íncinsá unsá cu unturá de cocos, apoi o servim caldá língá humus din náut, chiftele din náut-falafel- , cu sos din iaurt, sau chiar cu chiftelute din carne si sos din iaurt si verdeturi.
     humus:
-         350 gr. náut fiert
-         3 cátei usturoi
-         ½ lámíie zema
-         1 linguritá sare
-         2 linguri tahini
-         2 ling. ulei soia
-         1 linguirtá boia de ardei afumatá
     sosul de iaurt:
-         300 ml iaurt natur
-         1 leg. márar verde sau congelat
-         1 linguirtá sare
-         1 linguritá rasá piper alb
-         ½ lámíie zeama
    chiftele din náut.
-         500 gr. náut fiert
-         6 cátei usturoi
-         1 ceapá rosie micá
-         1 leg- pátrunjel verde
-         2 ouá
-         1 ling. condiment harissa
-         1 linguritá seminte susan
-         1 linguritá rasá praf de copt
-         unturá de cocos pentru prájit

chiftelutele se prepará ca si cele de carne ínsá cu ingredientele scrie mai sus, pentru  humus  se dau ingredientele la robot, ceapa si usturoiul le tocám márunt , le cálim putin ín putiná grásime cocos, presárám cu boiaua afumatá, apoi dám totul la robot , adáugám din apa de fiert ca sá obtinem o pastá mai omogená, dupá carfe dám la frigider píná la servire , i-ar pentru sos, se toacá f márunt márarul, se freacá binisor cu celelalte ingrediente, se serveste.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése