2016. március 21., hétfő

Tort foi cu nucă.

                                                                                                                 

Tort cu foi de nucă.
    blatul:
-      7 albusuri de ouá
-      200 gr. zahár pudrá
-      150 gr. nucá mácinatá
-      80 gr. fáiná
-      1lámíie
-      1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
    crema.
-      7 gálbenuse de ou
-      2 praf  budincá vanilie { 80 gr. }
-      3 prafuri vanilie
-      600 ml lapte
-      200 gr unt sau margariná
-      200 gr zahár pudrá
-      100 gr. ciocolatá menaj
 foaia din biscuiţi:
-      500 gr. biscuiti simpli
-      150 ml cacao nesquik
-      400 ml friscá pentru spumá
-      20 gr. gelatiná
-      3 ling. zahár pudrá
-      3 ling. cacao olandezá pentru pudrat
modul de preparare:
                   blatul: -separám albusurie de gálbenuse, punem gálbenusele deoparte, batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár si zeama de la ½ lámíie, stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie si-l adáugám la albusurile spumá, dupá care cu spatula íncorporám usurel fáina si nuca mácinatá, ungem tava de copt , o tapetám cu hírtie de copt, nivelám coca ín tavá si o dám la cuptorul preíncálzit, la 170 grade timp de 20-25 minute, apoi facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem 3-5 minute, apoi  scoatem coca pe un grátar si lásám sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim crema,,,
              crema: -frecám gálbenusele cu prafurile de vanilie, adáugám laptele api dizolvám budinca ín compozitia de ouá si lapte, dupá care o dám la foc si fierbem un chelm vírtos, care íl dám la rácit mestecínd mereu, píná la rácire complectá, íntre timp frecám untul sau margarina spumá cu zahárul praf si adáugám chelmul de gálbenuse de ouá deacum rece, apoi ímpártim crema ín douá párti, apoi topim pe baie de abur ciocolata menaj, care o adáugám la o parte din cremá, deci vom avea cremá de ciocolatá si vanilie,
              -dizolvám 5 linguri cacao Nesquik ín 200 ml lapte fiert, apoi nícepem ansamblarea prájiturii si anume:
                  -punem pe tava de prájituri piscotul de nucá, peste care nivelám crema de vanilie, apoi íncepem si ínsiropám biscutii simpli ín cacaoa cu lapte si asezám unul língá altul peste crema de vanilie, deci vom forma o foaie din biscuitit, care o acoperim cu crema de ciocolatá, dupá care fierbem ín 100 ml apá gelatina , o dám deoparte, si íncepem sá batem frisca spumá tare cu 3 linguri de zahár pudrá, adáugínd alternativ si gelatina fiartá deacum rácoritá, dupá care o nivelám peste crema de cacao, peste care cernem praful de cacao olandezá si dám párjitura la rece petnru 2-3 ore dupá care feliem si servim.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése