Tort cu foi de nucă.
blatul:
- 7 albusuri de ouá
- 200 gr. zahár pudrá
- 150 gr. nucá mácinatá
- 80 gr. fáiná
- 1lámíie
- 1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
crema.
- 7 gálbenuse de ou
- 2 praf budincá vanilie { 80 gr. }
- 3 prafuri vanilie
- 600 ml lapte
- 200 gr unt sau margariná
- 200 gr zahár pudrá
- 100 gr. ciocolatá menaj
foaia din biscuiţi:
- 500 gr. biscuiti simpli
- 150 ml cacao nesquik
- 400 ml friscá pentru spumá
- 20 gr. gelatiná
- 3 ling. zahár pudrá
- 3 ling. cacao olandezá pentru pudrat
modul de preparare:
blatul: -separám albusurie de gálbenuse, punem
gálbenusele deoparte, batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár si zeama de
la ½ lámíie, stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie si-l adáugám la
albusurile spumá, dupá care cu spatula íncorporám usurel fáina si nuca mácinatá,
ungem tava de copt , o tapetám cu hírtie de copt, nivelám coca ín tavá si o dám
la cuptorul preíncálzit, la 170 grade timp de 20-25 minute, apoi facem proba de
copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem 3-5 minute, apoi scoatem
coca pe un grátar si lásám sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim
crema,,,
crema: -frecám
gálbenusele cu prafurile de vanilie, adáugám laptele api dizolvám budinca ín
compozitia de ouá si lapte, dupá care o dám la foc si fierbem un chelm vírtos,
care íl dám la rácit mestecínd mereu, píná la rácire complectá, íntre timp
frecám untul sau margarina spumá cu zahárul praf si adáugám chelmul de
gálbenuse de ouá deacum rece, apoi ímpártim crema ín douá párti, apoi topim pe
baie de abur ciocolata menaj, care o adáugám la o parte din cremá, deci vom
avea cremá de ciocolatá si vanilie,
-dizolvám 5 linguri cacao Nesquik
ín 200 ml lapte fiert, apoi nícepem ansamblarea prájiturii si anume:
-punem pe tava de prájituri
piscotul de nucá, peste care nivelám crema de vanilie, apoi íncepem si
ínsiropám biscutii simpli ín cacaoa cu lapte si asezám unul língá altul peste
crema de vanilie, deci vom forma o foaie din biscuitit, care o acoperim cu
crema de ciocolatá, dupá care fierbem ín 100 ml apá gelatina , o dám deoparte,
si íncepem sá batem frisca spumá tare cu 3 linguri de zahár pudrá, adáugínd
alternativ si gelatina fiartá deacum rácoritá, dupá care o nivelám peste crema
de cacao, peste care cernem praful de cacao olandezá si dám párjitura la rece
petnru 2-3 ore dupá care feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése