2016. március 14., hétfő

Pite cu mere.


Pite cu mere.
           aluatul:
-         350 gr. fáiná
-         160 gr. margariná
-         100 gr. zahár pudrá
-         1 ou + 2 gálbenuse
-         1 linguritá bicarbonat de sodiu
-         1 lámíie
-         3 ling. rase smíntíná
          umplutura:
-         1,5 kg mere
-         200 gr. zahár
-         1 ling. rasá scortisoará
-         1 lámíie
-         150 gr. nucá mácinatá
modul de preparare
                       aluatul: –punem fáina pe masa de lucru , o amestecám cu zahárul si 1 linguritá sare si coaja de la lámíie, apoi o frecám íntre palme cu margarina, facem cuib ín mijloc, stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie, íl adáugám apoi 1 ou si 2 gálbenuse, si atíta smíntíná sá obtinem o cocá molcutá care o frámíntám putin, o ínvelim ín folie alimentará transparentá si o dám la frigider pentru ½ orá, dupá care o ímpártim ín 2 párti, asezám pe fundul dela tavá o foaie,  presárám cu 150 gr, nucá mácinatá peste care nivelám umplutura de mere, apoi acoperim cu a doua foaie, care o  ungem bine cu albusul de ou bátut cu 1 lingurá de zahár si 1 lingurá de smíntíná, dám tava deoparte cca 10 minute, apoi mai ungem odatá si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade píná se rumeneste frumos,
               umplutura: -curátám merele, le rázálim , le presáárm cu zahárul, zeama si coaja de la 1 lámíie si scortisoara, le lásám cca 10 minute apoi le dám la foc píná scade toatá zeama sá rámíná o pastá mai vírtoasá omogená, le dám la rácit píná vom pregáti foile dupá care umplem foile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése