Pite
cu mere.
aluatul:
-
350 gr. fáiná
-
160 gr. margariná
-
100 gr. zahár pudrá
-
1 ou + 2 gálbenuse
-
1 linguritá bicarbonat de sodiu
-
1 lámíie
-
3 ling. rase smíntíná
umplutura:
-
1,5 kg mere
-
200 gr. zahár
-
1 ling. rasá scortisoará
-
1 lámíie
-
150 gr. nucá mácinatá
modul
de preparare
aluatul: –punem
fáina pe masa de lucru , o amestecám cu zahárul si 1 linguritá sare si coaja de
la lámíie, apoi o frecám íntre palme cu margarina, facem cuib ín mijloc, stingem
bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie, íl adáugám apoi 1 ou si 2 gálbenuse, si
atíta smíntíná sá obtinem o cocá molcutá care o frámíntám putin, o ínvelim ín
folie alimentará transparentá si o dám la frigider pentru ½ orá, dupá care o
ímpártim ín 2 párti, asezám pe fundul dela tavá o foaie, presárám cu 150 gr, nucá mácinatá peste care
nivelám umplutura de mere, apoi acoperim cu a doua foaie, care o ungem bine cu albusul de ou bátut cu 1
lingurá de zahár si 1 lingurá de smíntíná, dám tava deoparte cca 10 minute,
apoi mai ungem odatá si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade píná se
rumeneste frumos,
umplutura: -curátám merele, le rázálim , le presáárm cu zahárul,
zeama si coaja de la 1 lámíie si scortisoara, le lásám cca 10 minute apoi le
dám la foc píná scade toatá zeama sá rámíná o pastá mai vírtoasá omogená, le
dám la rácit píná vom pregáti foile dupá care umplem foile
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése