Marinată
de cartofi.
ingrediente / 4 portii
-
750 gr. cartofi
-
12 buc. ridichi de luná
-
150 gr. boabe de porumb la conservá
marinara:
-
1 ceapá
-
125 ml supá concentrat
-
4 ling. oţet din vin alb
-
1 ling. zahár
-
1 ling. sare
-
1 linguritá rasá piper mácinat
sosul:
-
5 ling. maionezá
-
150 gr. smíntíná
-
2 ling. zeamá de lámíie
-
1 ling. zahár
-
1 vírf cutit piper
modul
de preparare
-fierbem cartofii ín apá cu sare , apoi le scurgem, dupá ce se stímpárá
putin le curátám si le táiem ín rondele,
le dám deoparte, apoi punem la fiert supa concentrat, tocám ceapa márunt, o dám
la supá , piperul, otetul , zahárul, fierbem cíteva minute, asezonám de condimente,
vegeta, piper, sare si turnám marinara peste cartofi, scuturínd cu grijá sá nu
rupem cartofii, íi dám deoparte ca cartofii
sá absoarbá lichidul si sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim restul,
-splálám bine ridichile, le táiem ín rondele subtiri, scurgem boabele de
porumb din conservá si le amestecám la cartofi, apoi pregátim sosul: frecám
maioneza cu smíntína, piperul, zahárul si zeama de lámíie, apoi le adáugám la
cartofii deacum reci, omogenizám cu grijá sá nu spargem cartofii, si servim
língá orice fel de fripturá, carne pane sau chiar chiftelute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése