Piscot
spumos.
coca:
-
5 ouá
-
300 gr. margariná
-
300 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
1 linguritzá sare
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat de sodiu alimentar
-
300 gr. fáiná extra
crema:
-
6 dl suc portocale fibroasá
-
2 plicuri budincá vanilie
-
100 gr. zahár pudrá
-
50 gr. margariná
glazura:
-
5 dl friscá pentru spumá
-
30 bucátzi piscot baby
-
100 ml aromá rum
-
2 dl suc portocale fibros
-
60 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. lapte
-
5 ling. ulei
modul
de preparare
-coca: -separám ouále, frecám
spumá margarina cu 200 gr. zahár pudrá, adáugám gálbenusele de ou cíte una
frecínd íncontinuu, coaja de lámíie si
bicarbonatul stins cu zeme de la ½ lámíie, punem si prafurile de vanilie, dupá
care íncorporám fáina, apoi batem spumá tare albusurile de ouá cu 100 gr. zahár
pudrá si zeama de la ½ lámíie, cu spatula usurel íncorporám albusul spumá ín compozitzia
de gálbenuse, ungem tava de copt si o tapetám cu hírtie de copt, apoi nivelám
compozitiza ín tavá si dám la cuptorul preíncálzit la 200 grade timp de 20-25
minute, dupá care facem proba de copt cu scobitoarea, dacá se lipestede
scobitoare, mai coacem circa 5-8 minute, dupá care dám la rácit complect,,
íntre timp pregátim crema,,,
crema: -fierbem
prafurile de budincá ín sucul de portocale cu 100 gr. zahár, píná vom obtzine o
cremá mai omogená, adáugám 50 gr. margariná, dám deoparte si frecám píná la dizolvarea si íncorporarea complectá a
margarinei, apoi dám la rácit complet, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá,
píná la rácire complectá, dupá care aplicám crema peste coca deacum rece, apoi
glazurám si anume:
glazura:batem
spumá tare 5 dl friscá, o aplicám peste
cremá, o nivelám peste crema de pe prájiturá, apoi din 2 dl suc de portocale si
100 ml aromá rum { aromá pune fiecare dupá plac si preferintzá } pregátim un
sirop, unde cufundám perínd cíte una piscoturile baby, apoi le asezám stríns
una língá alta pe friscá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
dupá care pe baie de abur fierbem cicolata menaj cu uleiul si laptele si ornám
piscoturile baby pedeasupra dupá plac si preferintá, apoi dám la rece prájitura
timp de 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, dupá care se feliazá si se
serveste.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése