2015. szeptember 25., péntek

Piscot spumos.



Piscot spumos.
  coca:
-         5 ouá
-         300 gr. margariná
-         300 gr. zahár pudrá
-         3 vanilii
-         1 linguritzá sare
-         1 lámíie
-         1 linguritzá bicarbonat de sodiu alimentar
-         300 gr. fáiná extra
   crema:
-         6 dl suc portocale fibroasá
-         2 plicuri budincá vanilie
-         100 gr. zahár pudrá
-         50 gr. margariná
   glazura:
-         5 dl friscá pentru spumá
-         30 bucátzi piscot baby
-         100 ml aromá rum
-         2 dl suc portocale fibros
-         60 gr. ciocolatá menaj
-         5 ling. lapte
-         5 ling. ulei
modul de preparare
                  -coca: -separám ouále, frecám spumá margarina cu 200 gr. zahár pudrá, adáugám gálbenusele de ou cíte una frecínd íncontinuu, coaja de  lámíie si bicarbonatul stins cu zeme de la ½ lámíie, punem si prafurile de vanilie, dupá care íncorporám fáina, apoi batem spumá tare albusurile de ouá cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, cu spatula usurel íncorporám albusul spumá ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt si o tapetám cu hírtie de copt, apoi nivelám compozitiza ín tavá si dám la cuptorul preíncálzit la 200 grade timp de 20-25 minute, dupá care facem proba de copt cu scobitoarea, dacá se lipestede scobitoare, mai coacem circa 5-8 minute, dupá care dám la rácit complect,, íntre timp pregátim crema,,,
         crema: -fierbem prafurile de budincá ín sucul de portocale cu 100 gr. zahár, píná vom obtzine o cremá mai omogená, adáugám 50 gr. margariná, dám deoparte si frecám  píná la dizolvarea si íncorporarea complectá a margarinei, apoi dám la rácit complet, mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, píná la rácire complectá, dupá care aplicám crema peste coca deacum rece, apoi glazurám si anume:

            glazura:batem spumá  tare 5 dl friscá, o aplicám peste cremá, o nivelám peste crema de pe prájiturá, apoi din 2 dl suc de portocale si 100 ml aromá rum { aromá pune fiecare dupá plac si preferintzá } pregátim un sirop, unde cufundám perínd cíte una piscoturile baby, apoi le asezám stríns una língá alta pe friscá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care pe baie de abur fierbem cicolata menaj cu uleiul si laptele si ornám piscoturile baby pedeasupra dupá plac si preferintá, apoi dám la rece prájitura timp de 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, dupá care se feliazá si se serveste.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése