2015. szeptember 23., szerda

Mamaliga la cuptor.



Mámáligá la cuptor.
     ingrediente /3 portzii
·                    -  cca. 250gr. málai
·                    -  1 linguritzá sare
·                    -  1 dl ulei
·                    -  1,5 l apá
·                    -  300 gr. brínzá telemea sau brínzá burduf
·                    -  200 gr. cascaval afumat
·                    -  10 ouá de prepelitzá sau 6 de gáiná
·                    -  1 ling. unt

modul de preparare
          -Pregátim o mámáligutza din 250 g málai,  sare, 1 dl ulei si 1,5 litri apá, punem apa la fiert cu sarea si uleiul, cínd apa dá ín clocot se adaugá ín ploaie málaiul, amestecínd continuu cu telul píná la íncorporare, lásám la fiert la foc mic ínca 10-15 minute, amestecand din cínd ín cínd cu lingura de lemn pentru a nu se prinde,
       -íntre timp dám cascavalul pe rázátoare, ungem un vas termorezistent  cu untul, punem ín vas 1/2 din cantitatea de mámáligá care o acoperim cu brínza de burduf sau telemea, peste care presárám 1/2 din cantitatea de cascaval afumat rázálit, acoperim cu mámáliga rámasá care o, presárám cu cascavalul afumat rámas peste care spargem ouále de prepelitá sau gáiná ín ochiuri, dupá care dám la cuptor  la foc mediu circa 15 minute, píná ochiurile se prind bine, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei si se serveste imediat  cu salatá de varzá muratá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése