Mámáligá
la cuptor.
ingrediente /3 portzii
·
-
cca. 250gr. málai
·
-
1 linguritzá sare
·
-
1 dl ulei
·
- 1,5 l apá
·
-
300 gr. brínzá telemea sau brínzá burduf
·
-
200 gr. cascaval afumat
·
-
10 ouá de prepelitzá sau 6 de gáiná
·
-
1 ling. unt
modul de preparare
-Pregátim
o mámáligutza din 250 g málai, sare, 1
dl ulei si 1,5 litri apá, punem apa la fiert cu sarea si uleiul, cínd apa dá ín
clocot se adaugá ín ploaie málaiul, amestecínd continuu cu telul píná la
íncorporare, lásám la fiert la foc mic ínca 10-15 minute, amestecand din cínd
ín cínd cu lingura de lemn pentru a nu se prinde,
-íntre
timp dám cascavalul pe rázátoare, ungem un vas termorezistent cu untul, punem ín vas 1/2 din cantitatea de
mámáligá care o acoperim cu brínza de burduf sau telemea, peste care presárám
1/2 din cantitatea de cascaval afumat rázálit, acoperim cu mámáliga rámasá care
o, presárám cu cascavalul afumat rámas peste care spargem ouále de prepelitá
sau gáiná ín ochiuri, dupá care dám la cuptor la foc mediu circa 15 minute, píná ochiurile
se prind bine, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei si se serveste
imediat cu salatá de varzá muratá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése