Costitze
de porc cu mámáligutzá
ingrediente / 3 portzii
·
-
600 gr. costitze de porc
·
-
1 ling. unturá porc
·
-
1 ceapá
·
-
2 ardei rosii
·
-
1 ardei verde
·
-
1 ling.cremá gulas
·
-
1 ling. fáiná
·
-
2 ling. pastá tomate
·
-
1 ling. vegeta
·
mámáligutza:
·
(1,5
l apá, 1 linguritzá sare, 250 gr. málai)
·
-
150 gr. cascaval ras
·
-
1 dl ulei
modul de preparare
-se toacá ceapa ,ardeiul, íncingem untura de porc, adáugám ceapa si
ardeiul tocate, le cálim, adáugám pasta gulas si imediat costitzele portzionate,
presárám cu vegeta si pier, ínvírtim de cíteva ori si ínnábusim sub capac píná
scade apa lásatá de costitze si costitzele sfíráie ín cratitzá, apoi stingem cu
3 dl apá si fierbem la foc potrivit sub capac píná costitzele sunt fierte, dám
deoparte cratitza, lásám 2-3 minute píná grásimea vine deasupra, apoi presárám
cu 1 lingurá fáiná, cínd grásimea a abosorbit fáina, mestecám totul, asezonám
de condimente, vegeta, sare, piper si adáugám pasta de rosii subtziatá cu 1 dl
apá, fierbem 2-3 minute, presárám cu pátrunjel verde tocat, mai dám 1 clocot
si costitzele sunt gata pentru servit,
-evident íntre timp fierbem si mámáligutza, o lásám sá se stímpere
putzin, apoi cu lingura o scoatem ín bulgárasi si o táválim prin cascaval
rázálit cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése