Ciorbitzá
cu cremvusti.
ingrediente / 4 portzii
-
100 gr. slániná afumatá
-
3 ling. ulei
-
1 ceapá
-
3 rádácini páttrunjel
-
4 morcovi
-
3 ardei grasi
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
1 ling.vegeta
-
10-12 boabe ienibahar
-
1 ling. rasá coreandru boabe pisate
-
1 leg. pátrunjel verde
-
400 gr. cremvusti
-
300 gr. cartofi
-
2 ouá
-
1 ling. unturá gíscá
-
5 ling. fáiná
-
2 dl
smíntíná grasá
-
1 ling. rasá hrean rázálit
Modul de
preparare
-punem uleiul la íncins ín vasul pentru ciorbá, táiem cubuletze mici
slánina afumatá, o prájim, ín grásimea rezultatá cálim ceapa tocatá márunt si
ardeiul gras, adáugám morcovul si rádácina de pátrunjel táiate ín cuburi sau
rondele dupá plac, ínnábusim sub capac píná se ínmoaie putzin, stingem cu 2
litri apá feirbinte, adáugám condimentele: coreandru, ienibaharul, vegeta,
piper, fierbem píná zarzavatul este
fiert, adáugám cartofii táiatzi ín cuburi mici, imediat din 4 linguri fáiná, 2
ouá, 1 lingurá rasá unturá gíscá, mestecám gáluscutze care le slobozim ín
ciorbá cíte una cu o linguritzá sau
lingurá, dacá ne plac mai márisoare, adáugám imediat si cremvustii táiatzi ín
rondele si fierbem píná sínt fierte gáluscutzele, apoi frecám smíntína cu 1
lingurá fáiná si hreanul, adáugám apá cít este nevoie ca chelmul sá fie fluidá
si adáugám la ciorbá cu care mai dám 2-3 clocote, presárám cu pátrunjel verde
tocat si servim caldá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése