2015. december 20., vasárnap

Sărmăluţe din varză acră.



Sărmăluţe din varză acră.
·                      -  800 gr. carne de porc
·                      -  600gr. costita afumata
·                      -  1ceapa mare
·                      -  300 ml suc de rosii
·                      -  100 ml ulei
·                      -  2 ling. pasta de ardei
·                      -  2 ling. condiment asorata grill
·                      -  200 gr. orez
·                      -  1varza murata cca.1,5-2 kg
·                      -  1 kg varza murata tocata
·                      -  1 lingurita sare
·                      -  1 linguirta piper
·                      -  1 ling. rasa boia de ardei dulce
·                      - 1 lingurita rasa cimbru
·                      -  2 crengute  cimbru
·                      -  4 foi dafin
·                      -  1 leg. marar verde
Modul de preaprare

                -in tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei, boia,sare,piper,1lingurita cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se stinge cu 200 ml apá clocotinda, se da la fiert sub capac pana scade apa total, se da la rece apoi se rastoarna in vasul cu carne tocata, se adauga si verdeata taiata marunt, condiment asorata grill, se amesteca totul bine iar pana se odihneste umplutura,ne ocupam de varza,
              -se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa, care se pune pe fundul 
vasului pentru sarmalute, de obicei vas de lut,  cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata, se pun folie de dafin, deasupra felii de costita, apoi un rand de sarmalutele care se acopera cu varza acra tocata, operatia se repeta pana la terminarea sarmalutelor,  iar dupa ce s-a terminat umplutura, se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se toarna sucul de rosii,1cana cu apa si se da vasul la cuptor la foc mic cca 2 ore, dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si smantana.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése