2015. december 17., csütörtök

Prajitura zebra fafa coacere.



Prájitura zebrá fárá coacere

     aluatul.
-         500 gr. biscutit mácinati
-         3 ling. cacao olandezá
-         3 ling. gem caise
-         1 ling. esentá rum
-         5 ling. zahár pudrá
-         300 ml  lapte
-         150 gr. unt sau margariná
     crema:
-         300 ml lapte
-         2 plicuri budincá vanilie
-         3 prafuri vanilie
-         5 ling. zahár
-         100 gr. unt sau margariná
-         150 gr. nucá cocos
      glazura:
-         200 gr. ciocolatá menaj
-         100 ml ulei
-         100 ml friscá sau lapte
modul de preaprare
             crema: -dizolvám praful de budincá ín 300 ml lapte cáldut, adáugám zahárul  si nuca de cocos, apoi dám la fiert, fierbem píná, obtinem o cremá omogená, o dám deoparete de pa foc si íncepem sá adáugám untul táiat ín cubulete  mici, mestecínd mereu energic, píná la terminarea untului  si punem deoparte crema,
             foile: -amestecám cacaoa cu biscutizi mácinati si zahárul pudrá íntr-un vas adínc, punem laptele la fiert  cu untul , cínd laptele  dá ín clocot íl adáugám la combinatia de biscuiti si frámíntám bine cu lingura ca sá obtinem o cocá pentru íntins, ungem o tavá de copt de 20×
 30 cm, ímpártim compozitia de aluat din biscutit ín 3 párti, apoi pe masa de lucru ungem bine o hírie de copt, si íntindem o parte din aluatul de biscuiti de márimea távii de copt, o ridicám cu hírtia de copt, o asezám pe fundul távii, mai apoi ímpártim crema ín douá párti, si aplicám pest prima foaie din tavá o parte din cremá dupá care íntindem a doua foaie de biscutit pe hírtia de copt cu care acoperim crema, dupá care nivelám peste a doua foaie crema rámasá, care o acoperim cu a treia foaie, apoi glazurám ,,,

                    glazura: -fierbem pe baie de aburi 200 gr. ciocolatá menaj cu 100 ml ulei si 100 ml friscá, cínd ciocolata este fluidá o nivelám peste prájituá, apoi dám prájitura le rece timp de 3-5 ore dupá care feliem din tavá, este o prájiturá foarte delicioasá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése