Prájitura
zebrá fárá coacere
aluatul.
-
500 gr. biscutit mácinati
-
3 ling. cacao olandezá
-
3 ling. gem caise
-
1 ling. esentá rum
-
5 ling. zahár pudrá
-
300 ml lapte
-
150 gr. unt sau margariná
crema:
-
300 ml lapte
-
2 plicuri budincá vanilie
-
3 prafuri vanilie
-
5 ling. zahár
-
100 gr. unt sau margariná
-
150 gr. nucá cocos
glazura:
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
100 ml ulei
-
100 ml friscá sau lapte
modul
de preaprare
crema: -dizolvám praful de budincá ín
300 ml lapte cáldut, adáugám zahárul si
nuca de cocos, apoi dám la fiert, fierbem píná, obtinem o cremá omogená, o dám
deoparete de pa foc si íncepem sá adáugám untul táiat ín cubulete mici, mestecínd mereu energic, píná la
terminarea untului si punem deoparte
crema,
foile: -amestecám
cacaoa cu biscutizi mácinati si zahárul pudrá íntr-un vas adínc, punem laptele
la fiert cu untul , cínd laptele dá ín clocot íl adáugám la combinatia de
biscuiti si frámíntám bine cu lingura ca sá obtinem o cocá pentru íntins, ungem
o tavá de copt de 20×
30 cm, ímpártim
compozitia de aluat din biscutit ín 3 párti, apoi pe masa de lucru ungem bine o
hírie de copt, si íntindem o parte din aluatul de biscuiti de márimea távii de
copt, o ridicám cu hírtia de copt, o asezám pe fundul távii, mai apoi ímpártim
crema ín douá párti, si aplicám pest prima foaie din tavá o parte din cremá
dupá care íntindem a doua foaie de biscutit pe hírtia de copt cu care acoperim
crema, dupá care nivelám peste a doua foaie crema rámasá, care o acoperim cu a
treia foaie, apoi glazurám ,,,
glazura:
-fierbem pe baie de aburi 200 gr. ciocolatá menaj cu 100 ml ulei si 100 ml
friscá, cínd ciocolata este fluidá o nivelám peste prájituá, apoi dám prájitura
le rece timp de 3-5 ore dupá care feliem din tavá, este o prájiturá foarte
delicioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése