Cozonac margareta.
·
- 500 gr. faina
·
- 3 galbenusuri de ou
·
- 200 gr. zahar
·
- 3 ling. esenta vanilie
·
- 60 gr. unt
·
- 200 ml. lapte
·
- 1 lingurita sare
·
- 20 gr. drojdie
·
- 2 linguri de ulei
·
- 200 gr cicolata amaruie sau nutella
·
- 200 gr. nuca macinata
·
- 1 ou pentru uns cozonacul.
Modul de preparare
-punem faina intr-un vas, peste
faina adaugam galbenusurile, zaharul, sare,
esenta, untul la
temperatura camerei, drojdia dizolvata cu lapte
caldut si framantam un aluat elastic molcut, cca 20 minute de framantat, mai
spre final adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini
si masa de lucru, punem un prosop peste vas si
lasam aluatul sa se dubleze, cand aluatul a crescut suficient, il impartim in
patru bucati egale,din fiecare bucata facem cate o foaie rotunda, folosim tava
rotunda pentru cozonaci,care o captusim cu hartie de copt si presaram putina
faina, punem in tava o
foaie si o ungem cu ciocolata care
o fierbem pe baie de aburi ca si la glazurat, presaram cicocolata cu nuca
macinata,o acoperim cu alta foaie de
aluat si repetam operatia pina la a 4 a foaie care nu o mai ungem , daca
folosim nutella atunci incalzim cu borcanul in apa calda, punem un pahar cu gura mare, cu gura in jos exact la
mijlocul cercului de aluat al cozonacului si taiem in fisii , mai intaii in 4
bucati, apoi in 8 si la final in 16 bucati, prindem cate doua bucati si le
rotim spre interior de cate doua ori, repetam procedura pana terminam de rotit
toate bucatile, apoi le prindem cate doua capete si le lipim bine impreuna, le
ungem cu ou batut in care am pus un pic de zahar si 1 lingurita smintina, punem
tava la loc cald timp de 30 minute, timp in care mai ungem cozonacul odata cu
ou, dupa care dam tava la
cuptorul preincalzit la 170 grade si coacem 20-25 minute, apoi intoarcem tava
in cutor si mai coacem cca 10-15 minute, apoi scoatem cozonacul il ungem cu
mina umezita cu apa cu zahar, asa cozonacul va fi stralucitor si il punem la
racit neaparat pe gratar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése