Fursecuri.
- 600
g faina
·
- 250 g zahar
·
- 3 oua
·
- 200 g unt
·
- 2 ling.
esenta portocala
·
- 1 praf de copt
·
- 1 linguritzá sare
·
- 200 gr. zahar praf pentru pudrat
·
- 300 gr. gem caise sau prune
·
- 1 ling. smantana
·
- 150 gr. cicoclata menaj
·
- 100 ml ulei
·
- 100 ml lapte
modul de preparare
aluatul: amestecam
faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea, adaugam untul la temperatura
camerei, frecam intre palme cu faina, daugam ouale, esenta, smantana si
continuam framantam, vom obtine un aluat molcut, impartim aluatul in doua, il
invelim in folie transparenta si-l dam la frigider pentru jumatate de ora,
scoatem intii jumatate din aluat, presaram pe hartie de copt putina faina, intindem o foaie de grosimea a jumatate de cm,
din care decupam fursecurile in forme dorite, cu formele dorite, -margarete
rotite, depinde ce forme avem- le asezam in tava de copt tapetata cu hirtie de
copt, api le dam inapoi la frigider pentru 10 minute, timp in care preincalzim
cuptorul la 180 de grade, apoi le dam la cuptor, timpul de coacere fiind de
10-12 minute si continuam operatia pina la termianrea aluatului, dupa ce sau
racit complect le ansamblam cate 2, lipindu-le cu gem, dupa care glazuram cum
se vede in imaginea atasata retetei,,,,, deci fierbem pe baie de abur cicolata
menaj cu uleiul si laptele , cind cicolata este fluida, introducem in glazura o
parte sau partea de sus a fursecurilor,
le punem pe gratar la solidificat apoi pe tava de servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése