Cornuleţe
haioş dospite
aluatul:
-
250 gr. osínzá de porc
-
600 gr. fáiná
-
3 gálbenuse de ou
-
30 gr. drojdie proaspátá
-
2 ling. smíntíná grasá
-
2 ling. otzet
-
1 ling. zahár
-
1 linguritzá sare
umplutura:
-
200 gr. nucá mácinatá
-
200 gr. gem prune-magiun-
-
3 albusuri de ou
-
200gr zahár pudrá
-
3 prafuri vanilie
modul
de preparare
-mácinám osínza si o frecám cu 100 gr. fáiná apoi o dám ,a frigider,
punem restul de fáiná pe masa de lucru, o amestecám cu sarea, facem un cuib ín
mijloc, unde sfárímám drojdia, punem gálbenusele, smíntína, otetul si íncepem
frámíntatul , frámíntám píná alautul se dezlipeste complect de masá si míine,
apoi íl íntindem aplicám peste el jumátate din osínza cu fáiná, íl ímpáturim si
íl punem la crescut la loc rece 1 orá, dupá o orá de crescut, íl íntindem din
nou si aplicám peste el a doau parte de osínzá, íl ímpáturim dupá care íl dám
din nou la crescut íncá o orá, apoi íl íntindem nu prea subtire , íl táiem ín
pátrate si íl umplem jumátate cu gem si jumátate cu nucá care o amestecám cu
albusurile de ou bátut spumá tare cu 200 gr. zahár pudrá, ungem tava de copt ,
asezám cornuletele ín tavá, si le dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade
pentru 20 minute, cornuletele vor rámínea albe, apoi dupá ce le scoatem le
táválim imediat prin zahár pudrá vanilinat, cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei.
mentiuni: osínza poate fi ínlocuitá cu
unturá vegetalá, modul de preparare rámínínd acelasi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése