Prájiturá
cu cremá albá
aluatul.
-
450 gr. fáiná
-
80 gr. margariná
-
100 gr. zahár
-
2 ouá
-
6 ling. miere de albine
-
1 linguritá bicarbonat
-
3 ling. smíntíná grasá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá rasá scortisoará
-
1 linguritzá rasá cuisoará mácinatá
crema:
-
500 ml lapte
-
80 gr. griz
-
250 gr. margariná
-
250 gr. zahár pudrá
-
1 ling.esentá rum
glazurá:
-
150 gr. cicolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
-
60 gr. ciocolatá albá sau 50 gr. chips migdale
modul
de preaprare
foile:-punem
fáina íntr-un vas mai mare larg- lighean, o mestecám cu zahárul, scortisoara,
cuisoara, bicarbonatul , coaja de la lámíie, apoi íncálzim putzin mierea ,
adicá o topim putzin, adáugám la miere margarina si o íncálzim píná se ínmoaie
putin, apoi adáugám ouále bátute, zeama de la lámíie si imediat adáugám totul
la fáiná, si frámíntám un aluat moale, ímpártim alautul ín 3 párti , facem 3
bilutze din el si íl dám la odihná 20 minute,
íntre timp íncálzim cuptorul la 180 grade, apoi dupá timpul de odihná
coacem 3 foi ín tava bine unsá si tapetatá cu hírtie de copt, timpul de coacere
pentru foi, 10 minute,,
crema:fierbem
un griz cu lapte din lapte, griz si 50 gr. margariná, apoi íl dám la rácit
complect, íntre timp frecám margarina cu zahárul pudrá , la final adáugám si
esentza de rom, apoi grizul cu lapte frecínd píná vom obtine o cremá fainá
omogená, care o ímpártim ín 2, apoi punempe platoul de prájituri o foai,e
aplicám peste ea o parte din cremá, care o acoperim cu a doua foaie, peste care
íntindem crema rámasá, apoi acoperim crema cu a treia foaie, care o glazurám cu
cicolata menaj fiartá pe baie de abur cu laptele si uleiu, cínd cicolata e
fluidá o nivelám peste prájiturá, apoi presárám cu chipsuri de migdale, dupá
care dám prájitura la rece pentru 5-6 ore dupá care feliem dupá plac.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése