2015. december 4., péntek

Prajitura cu crema alba.



Prájiturá cu cremá albá
     aluatul.
-         450 gr. fáiná
-         80 gr. margariná
-         100 gr. zahár
-         2 ouá
-         6 ling. miere de albine
-         1 linguritá bicarbonat
-         3 ling. smíntíná grasá
-         1 lámíie
-         1 linguritzá rasá scortisoará
-         1 linguritzá rasá cuisoará mácinatá
     crema:
-         500 ml lapte
-         80 gr. griz
-         250 gr. margariná
-         250 gr. zahár pudrá
-         1 ling.esentá rum
glazurá:
-         150 gr. cicolatá menaj
-         5 ling. ulei
-         5 ling. lapte
-         60 gr. ciocolatá albá sau 50 gr.  chips migdale
modul de preaprare
                foile:-punem fáina íntr-un vas mai mare larg- lighean, o mestecám cu zahárul, scortisoara, cuisoara, bicarbonatul , coaja de la lámíie, apoi íncálzim putzin mierea , adicá o topim putzin, adáugám la miere margarina si o íncálzim píná se ínmoaie putin, apoi adáugám ouále bátute, zeama de la lámíie si imediat adáugám totul la fáiná, si frámíntám un aluat moale, ímpártim alautul ín 3 párti , facem 3 bilutze din el si íl dám la odihná 20 minute,  íntre timp íncálzim cuptorul la 180 grade, apoi dupá timpul de odihná coacem 3 foi ín tava bine unsá si tapetatá cu hírtie de copt, timpul de coacere pentru foi, 10 minute,,

          crema:fierbem un griz cu lapte din lapte, griz si 50 gr. margariná, apoi íl dám la rácit complect, íntre timp frecám margarina cu zahárul pudrá , la final adáugám si esentza de rom, apoi grizul cu lapte frecínd píná vom obtine o cremá fainá omogená, care o ímpártim ín 2, apoi punempe platoul de prájituri o foai,e aplicám peste ea o parte din cremá, care o acoperim cu a doua foaie, peste care íntindem crema rámasá, apoi acoperim crema cu a treia foaie, care o glazurám cu cicolata menaj fiartá pe baie de abur cu laptele si uleiu, cínd cicolata e fluidá o nivelám peste prájiturá, apoi presárám cu chipsuri de migdale, dupá care dám prájitura la rece pentru 5-6 ore dupá care feliem dupá plac.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése