2015. december 10., csütörtök

Cornulete fragede cu mac.



Cornulete fragede cu mac
aluatul:
·         600 gr. fáiná
·         150 gr. unt rece
·         1 praf copt
·         3 gálbenusuri
·         150 gr. zahár pudrá
·         coaja de la 1 lámíie
·         2 praf vanilie
·         1 linguritzá rasá sare

umplutura:
·         200 gr. mac mácinat
·         150 gr. zahár
·         200 ml lapte
·         coaja de la 1 lámíie
·         120 gr. stafide
·         1 linguritzá rasá scortzisoará
modul de preaprare
·              -aluatul,,,se freacá untul rece cu fáina amestecatá cu 1 praf de copt, se adaugá gálbenusele de ou, coaja de lámíie, vanilia, dupá ce sa obtzinut un alaut compact, se pune la rece 20 de minute, ínvelit ín folie transparentá, dacá aluatul este prea tare se adaugá 1 lingurá rasá smíntíná,


umplutura


     -pentru umpluturá se amestecá toate ingredientele, se dau la fiert la foc mic, amestecínd continuu  circa 5-8 minute, se lasá la rácit, apoi aluatul se íntinde pe masa de lucru presáratá cu fáiná astfel íncít sá se obtiná un dreptunghi de circa 40 x 50 cm, grosime 4-5 mm, se taie ín lung patru físii si pe fiecare se aseazá un sfert din umpluturá dea lungu pe marginea táieturii, dupá care se ruleazá aluatul ca sá se obtiná cíte o ruladá, fiecare ruladá se taie ín 8-10 bucáti, se unge tava de copt si se tapeteazá cu hírtie de copt dupá care se aseazá fiecare cornulet ín tavá, se dau la cuptorul preíncálzit la 180 grade, circa 20 minute, nu se vor rumeni, dar trebuie cáutate la bazá si dacá baza este maronie , adicá de culoarea alunei coapte cornuletzele sunt coapte dupá care asa fierbinti se táválesc prin zahár pudrá vanilinat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése