Cornulete fragede cu mac
aluatul:
·
600 gr. fáiná
·
150 gr. unt rece
·
1 praf copt
·
3 gálbenusuri
·
150 gr. zahár pudrá
·
coaja de la 1 lámíie
·
2 praf vanilie
·
1 linguritzá rasá sare
umplutura:
·
200 gr. mac mácinat
·
150 gr. zahár
·
200 ml lapte
·
coaja de la 1 lámíie
·
120 gr. stafide
·
1 linguritzá rasá scortzisoará
modul de
preaprare
·
-aluatul,,,se
freacá untul rece cu fáina amestecatá cu 1 praf de copt, se adaugá gálbenusele de
ou, coaja de lámíie, vanilia, dupá ce sa obtzinut un alaut compact, se pune la
rece 20 de minute, ínvelit ín folie transparentá, dacá aluatul este prea tare
se adaugá 1 lingurá rasá smíntíná,
umplutura
-pentru umpluturá se amestecá toate ingredientele, se dau la fiert la
foc mic, amestecínd continuu circa 5-8
minute, se lasá la rácit, apoi aluatul se íntinde pe masa de lucru presáratá cu
fáiná astfel íncít sá se obtiná un dreptunghi de circa 40 x 50 cm, grosime 4-5
mm, se taie ín lung patru físii si pe fiecare se aseazá un sfert din umpluturá
dea lungu pe marginea táieturii, dupá care se ruleazá aluatul ca sá se obtiná
cíte o ruladá, fiecare ruladá se taie ín 8-10
bucáti, se unge tava de copt si se tapeteazá cu hírtie de copt dupá care se
aseazá fiecare cornulet ín tavá, se dau la cuptorul preíncálzit la 180 grade,
circa 20 minute, nu se vor rumeni, dar trebuie cáutate la bazá si dacá
baza este maronie , adicá de culoarea alunei coapte cornuletzele sunt coapte
dupá care asa fierbinti se táválesc prin zahár pudrá vanilinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése