Piept
de pui Dubarry.
ingredeinte / 6 portzii
-
1 cápátíná
conopidá
-
2 ling. vegeta
-
1 linguritzá sare
-
2 litri apá
-
900 gr. felii piept de pui
-
1 ling. condiment asortat grill
-
3 dl ulei
-
100 gr. unt
-
200 gr. fáiná
-
1 linguritzá rasá nucsoará mácinatá
-
1 linguritzá rasá piper alb mácinat
-
500 ml
lapte
-
200 ml smíntíná grasá
-
3 ouá
-
250 gr cascaval rázálit
modul
de preaprare
-pentru ínceput pune 2 litri apá la fiert cu 1 lingurá vegeta si putiná
sare, desfacem conopida pe flori, si
cínd apa clocoteste o punem la fiert píná este destul de moale, apoi o punem la
scust, trebuei sá fie bine scursá, íntre timp, pregátim restul, frecám feliile
de piept de pui cu vegeta, piper, condiment asortat gril, le batem putin,
foarte slab asa si le stropim cu ulei, le dám la frigider píná pregátim sosul
alb, si anume: íncingem untul ín 3 linguri ulei, cálim ín untul fierbinte 200
gr. fáiná stingem imediat cu laptele, condiemntám cu vegeta, piper alb si nucsoará,
apoi fierbem din el un sos mai vírtos, dám deoparte si pregátim tava pentru
fripturi, ungem bine tava, asezám pe fundul de la tavá feliile de piept
condimentate, ímpártim florile de conopidá bine scruse pe fiecare felie de
carne, apoi íncorporám ín sosul alb 100 gr. cascaval rázálit, 3 ouá bátute
spumá, 200 ml smíntíná grasá, dupá care acoperim fiecare conopidá cu sosul alb si dám tava la cuptorul
preíncálzit la 180 grade, píná íncepe sá se rumeneascá frumos, cínd íncepe sá
se rumenascá scoatem tava din cuptor, presárám fiecare conopidá cu cascavalul
rámas, si dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumeneste frumos, dupá care
servim caldá cu rizi-bizi, cum vedeti si ín imaginea atasatá retzetei, adicá
orez ínnábusit cu mazáre verde presárat cu pátrunjel verde, sau cu cartofi
ínnábusiti, oricum este un deliciu.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése