Ruladá cu cremá-ciocolatá.
blatul:
-
6 ouá
-
1 dl ulei
-
6 linguri zahár pudrá
-
6 linguri fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
200 gr. unt sau margariná
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 ouá
-
150 gr. zahár tos
-
2 ling. bune cacao olandezá
-
1 portocalá
-
2 plicuri praf friscá
-
3 dl lapte
-
4 plicuri fixator spumá
Modul de
preparare
-separám
gálbenusurile de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 4 linguri zahár
pudrá, 1 dl
ulei, coaja de la lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,
fáina, apoi batem spumá tare albusurile cu 2 linguri zahár pudrá, zeama de la ½
lámíie, apoi usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem
tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt si nivelám aluatul ín tavá, dám la
copt pentru 20-25 minute la 180 grade, dupá care facem proba de copt, dacá se
lipeste pe scobitoare mai coacem circa 5-8 minute, la 160 grade, scoatem
blatul, íl rástunrnám pe un prosop de bucátárie umed si rulám piskotul ín
prosop ín formá de ruladá ín care íl lásám circa 15 minute, apoi íl scoatem, íl
ínvírtim ín prosop uscat, íl dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
crema: batem spumá
3 ouá cu 150 gr. zahár tos, 2 ling. cacao, coaja si zema de la 1 portocalá,
punem compozitiza pe baie de abur si o batem íncontinuare píná se íngroase
índeajuns si se ínfierbíntá, apoi o luám deoaprte si batem ín continuare píná
se ráceste complect,
-frecám
untul spumá cu zahárul apoi adáugám compozitizia de ouá cu cacao, deacum rece
si mestecám píná la omogenizare complectá, punem deoparte din cremá cíteva
linguri pentru ornare si cu restul umplem rulada,
-batem
praful de friscá dupá indicatziile de pe plic, apoi ímbrácám rulada ín friscá
cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi cu crema pusá deoparte si
friscá ornám piscotul fiecare dupá plac si fantezie, dám piscotul la rece
pentru 2-3 ore apoi feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése