2015. május 5., kedd

Conopidá la cuptor.



Conopidá la cuptor.
               
                ingrediente:
                        - 1 conopidá márime medie
                        - 3 ouá 
                        - 200 gr.pesmet
                        - 1 vírf cutzit piper  
                        - 1 ling.vegeta
                        - 1 dl ulei
- 3 dl smíntíná grasá
- 100 gr. maionezá de magazin
Modul de preparare: 
          -despicám conopida pe buchetzele, se spala bine, punem al fiert 2,5 litri apá la fiert cu 1 linguritzá sare si 1 lingurá vegeta, cínd apa clocoteste slobozim buchetele de conopidá ín apá, si dám la fiert, fierbem píná conopida se ínmoaie putzin adicá intrá furculitza ín ea, o scurgem bine,
           -pregátim tava pentru frupturi sau un vas termorezistent, punem ín vas sau tavá ½ dl ulei, ungem bine, apoi batem spumá ouále cu vegeta, piepr si 1 lingurá rasá de fáiná,
         -táválim fiecare buchetzel de conopidá prin oul bátut, apoi prin pesmet si asezám fiecare buchetzel ín vasul uns sau tava de fripturi, stropim conopida pane cu putzin ulei, si dám vasul la cuptor la 200 grade píná conopida se rumeneste frumos, si dám vasul la masá,
          -frecám smíntína cu maioneza, piper si vegeta, si servim conopida caldá cu píine proaspátá si sosul de smíntíná, caatare sau ca garniturá língá orice fripturá este grozavá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése