Dovlecel
umplut-vegan.
ingrediente / 6 portzii.
·
3 dovlecei mari
·
150 gr. cuscus
·
1 morcov
·
1 ceapá
·
1 tzeliná micá cu frunze
·
1 dl ulei
·
1 ling. pastá kapia
·
2 dl supá concentrat-legume
·
250 ml rosii tocate
·
márar verde tocat
·
sare, piper dupá gust
·
1 ling. vegeta
modul de
preparare
Dovleceii
se taie ín doua vertical nu orizontal, cu o linguritá sau scobitorul pentru
gulii se scobesc ín interior,
-morcovul, ceapa si tzelina se dau pe rázátoare, apoi se cálesc 5-6
minute ín uleiul íncins ímpreuna cu cuscus-ul.
-se stinge cu 150 ml apá si 50 ml rosii tocate, condimentám cu pasta de
ardei kapia, vegeta, sare piper, se dá la foc mic, amestecínd din cínd ín cínd
píná cuscusul este pe jumátate fiert.
-se potriveste gustul de vegeta, sare si piper, se adaugá márarul tocat
si se umplu dovleceii cu amestecul de cuscus si legume mai leger ca cuscusul sá
poatá sá se umfle la cuptor,
-asezati dovleceii íntr-un vas
termorezistent, unul língá altul, facetzi un sos din restul de rosii tocate,
150 ml supá concentrat, o lingurá ulei, vegeta, sare si piper dupá gust,
turnatzi sosul peste dovlecei, datzi vasul la cuptorul íncins la 180 grade,
-din cínd ín cínd stropitzi cu cíte o lingurá de sos fiecare dovlecel, sunt
gata cínd cuscusul e bine umflat si moale, iar dovleceii íncep sá se
rumeneascá,
- este o míncare vegetarianá dar se pot servi si ca garniturá língá orice
fel de fripturá, sau caatare turnatzi cu
smíntíná din belsug.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése