2015. május 24., vasárnap

Pasta "Scialatielli".



Pasta ”Scialatielli”
·              500 gr. fáiná
·              200 gr. parmezan ras
·              1 ling. cu vírf busuioc verde tocat
·              150 ml lapte
·              3 ouá
 Sosul pentru 300 gr. paste
·              1 conservá rosii íntregi 750gr.
·              1 ceapá albá
·              2 ardei grasi
·              3 cátei usturoi
·              2 ling. ulei masline
·              cíteva picáturi tabasco
·              1 ling. zahár maro
·              1 linguritá rasá sare
·              1 ling. vegeta
·              5-6 frunze mari busuioc verde

 Mod de preparare

·              Punem fáina pe masa de lucru, facem cuib ín mijloc, punem ín cuib ouále bátute cu furculitza, parmezanul ras, busuiocul tocat márunt si cca 1/2 dl lapte la temperatura camerei, amestecám cu furculitza, iar cínd aluatul capátá o consistentza usor densá, adáugám treptat restul laptelui.
·                 frámíntám píná obtzinem un aluat omogen, dacá aluatul se lipeste mai adáugám 1-2 linguri fáiná,
·                  ínvelim aluatul ín folie de plastic alimentará si íl lásám pe masa de lucru la odihná 30 minute.
·                 dupá repaus, presárám masa de lucru cu fáiná si ímpártzim aluatul ín doua pártzi, íntindem fiecare bucatá de aluat íntr-o foaie de cca 5 mm grosime
·                  lásám foile pe masa de lucru, cca 15-20 minute, apoi le rulám si le taiem ín suvitze de cca 1 cm grosime, sau cum le mai spune táitzei latzi-tagliattelle, lásám pastele pe masa de lucru presáratá cu fáiná píná pregátim sosul.

Sosul:

·                 íncingem uleiul íntr-o tigaie antiaderentá, adáugám ceapa, ardeiul tocate márunt, le sotám cca 1 minut, punem si usturoiul pisat, ínvírtim de 2-3 ori si stingem cu  conserva de rosii, zdrobim rosiile cu o furculitzá, zahárul, sarea, sosul tabasco, 1 lingurá vegeta.
  •    fierbem sosul la foc mediu spre mic, cca 10 minute, presárám busuiocul rupt ín bucátzele potrivite, ínvírtim de 2-3 ori, si sosul este gata,
  •    íntre timp punem 3 litri apá la fiert cu 1 linguritá sare si 3 linguri ulei, cínd apa dá ín clocot, adáugám pastele, fierbem cca 5 minute,  apoi le scoatem peste sos ín tigaie, le amestecám, le mai dám putin la foc moale, cca 2-3 minute, dupá care le servim cu parmezan ras sau span si stropite cu putzin ulei masline.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése