Langos cu
kefir.
-
1 kg fáiná
-
5 ouá
-
4 dl kefir
-
1 lin. rasá sare
-
1 dl ulei
-
1 dl lapte
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
1 ling. zahár
-
ulei pentru copt, smíntíná, usturoi si cascaval
pentru servit.
Modul de
preparare
-íncálzim laptele cu zahárul, sfárímám drojdia ín el mestecám bine,
presárám cu fáiná deasupra si dám drojdia la crescut, punem fáina ín vasul
pentru frámíntat, adáugám ouále, sarea, drojdia crescutá, kefirul si íncepem
frámíntatul, dacá frámíntám cu mína atunci adáugám uleiul ungíndune mereu mína
pe timpul frámíntatului, dacá frámíntám cu robotul atunci adáugám si uleiul
odatá cu celelalte ingrediente si frámítám píná face básici,
-vom
obtine un aluat mai molcutz ínsá asa trebuie sá fie, dupá frámíntat acoperim
vasul cu prosop de bucátárie si dám la dospit ín loc nu prea cald, píná aluatul
ísi dubleazá volumul, apoi íncingem ulei, circa 3/4 litru, cu mína unsá cu ulei
rupem din alautul dospit bilutze dupá preferintá ínsá nu mai mari de cít ne íncape
ín pumn, apoi le tragem ín rotund, cu ambele míini ín aer, rulínd roatá-roatá
marginea aluatului, apoi le slobozim ín uleiul íncins, si acoperim cu capacul,
deci prima parte a langosului íl coacem acoperit cu capacul, apoi íntoarcem
langosul ín ulei, si coacem si celaltá parte deacum fárá capac, apoi coatem
langosul, íl asezám pe servetzel de hírtie, si continuám operatiza píná se
terminá alautul, sau cíte langose dorim,
-dacá nu
coacem tot aluatul, cea ce rámíne, punem
íntr-o pungá unsá cu ulei si íl dám la frigider píná a doua sau a trei zi cínd putem
sá coacem earási langose proaspete,
-preparám
din usturoi un mujdei, cu o pensulá silicon ungem langosul, apoi punem o
lingurá sau douá de smíntíná, si presárám cu cascaval rázálit dupá dorintá, cum
se vede si ín imaginea atasatá retzetei si servim calde.
-dacá nu
vá palce usturoiul, atunci ungeti cu smíntíná , presárati cu cascaval si
servitzi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése