2015. május 26., kedd

Felii "margareta".



Felii "margareta".

       umplutura:
-        500 gr. nucá mácinatá
-        200 gr. miez íntreg nucá
-        300 gr. gem caise
-        1 dl aromá rum
-        5 plicuri vanilie
-        2 dl lapte
-        40 gr. scortisoará mácinatá
-        1 coajá de lámíie
-        5 ling. zahár
-        100 gr. stafide
-        1 ling. cacao
         aluatul:
-        600 gr. fáiná
-        200 gr. margariná
-        5 ling. zahár pudrá
-        3 ouá
-        2 dl smíntíná
-        30 gr. drojdie proaspátá
-        ½ praf de copt
-        1 linguritzá scortzisoará
-        1 linguritzá sare
        glazura:
-        160 gr. cicolatá menaj
-        1 dl lapte
-        1 dl ulei

Modul de preparare
                -pentru ínceput pregátim umplutura. –punem nuca mácinatá íntr-un vas adínc, vanilia, cacaoa, coaja de la lámíie, zahárul, apoi ín 2 dl lapte cu esentza de rom ínmuiem stafidele si miezul de nucá íntreg, le punem deoparte,             
               -punem fáina pe masa de lucru, si íntre palme o frecám cu margarina, putiná sare, zahárul, scortzisoara, praful de copt, drojdia sfárímatá, apoi facem cuib ín mijloc, adáugám  3 gálbenuse de ou  si íncepem frámíntatul, cu atíta smíntíná ca sá obtinem o cocá molcutzá elasticá care o frámíntám bine de tot, ímpártzim coca ín 3 bucátzi, si formám 3 mingi care le ínvelim cu prosopul de bucátárie, lásíndu-le la odihná  cca 30 minute, timp ín care terminám umplutura de pregátit,
                  -punem laptele cu nuca íntreagá si stafidele la fiert, le fierbem 4-5 minute, apoi adáugám combinatzia de nuca mácinatá  si dám 2-3 clocote , le rácim, putin, apoi ungem tava de copt cu margariná, o tapetám cu fáiná, íntindem o bilutzá de aluat, o asezám ín tavá, ungem foaia cu gem de caise, ímpártzim umplutura ín 2, o parte o nivelám peste foaia din tavá, o acoperim cu a doua foaie íntinsá din a doua bilutzá, ungem foaia cu gem peste care aplicám umplutura rámasá, care o acoperim cu a treia foaie íntinsá din a treia bilutzá, o ímpungem bine cu furculitza si o dám la cuptorul preíncálzit la 160 grade, timp de 25 minute, dupá care íntoarcem tava ín cuptor si mai coacem 10 minute, scoatem de la cuptor, o lásám sá se stímpere putin, cca 15-20 minute, apoi o glazurám,
                 -fierbem cicolata menaj cu laptele si uleiu pe baie de abur, cínd am obtzinut o cicolatá bine fluibá  o nivelám peste prájitura cáldutzá, apoi o dám la rece píná prájitura se ráceste de tot si glazura se íntáreste, apoi cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem si servim.

                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése