Tort-cremes
rapid.
foile:
-
250 gr. fáiná
-
1 linguritzá praf copt
-
1 gálbenus de ou
-
1 dl
smíntíná grasá
-
125 gr. margariná
-
1 linguritzá rasá sare
crema:
-
300 gr. zahár
-
150 gr. margariná
-
3 plic. vanilie
-
2 ling. esentzá vanilie
-
5 plic. praf budincá vanilie
-
5 ouá
-
1 litru lapte
Modul de
preparare
foile: -frámíntám bine ingredientele
petnru foi, le ímpachetám ín folie alimentará si le dám la rece timp de 1 orá,
apoi ímpártzim alautul ín 2 pártzi, facem 2 mingi din el, ungem forma de tort
bine cu margariná, íntondem mingile ín rotund dupá forma de tort, una dinte foi
o íncrestám de la centru spre margine ín triunghiuri, cum se vede si ín
imagiena de sus, dar nu táiem detot , deci repet íncrestám bine, dám foiel
perínd la copt la foc mediu timp de 10 minute, apoi pregátim crema,
crema: -dizolvám praful de budincá ín
lapte, adáugám vanilia, zahárul, 4 gálbenuse de ou , margarina si fierbem un
chelm vírtos, batem spumá tare 5 albusuri de ou si usurel cu spatula adáugám
la chelmul de budincá , mestecínd usurel
sá nu se spargá albusul, píná la omogenizare complectá si ínfierbíntare totalá,
dupá care asezám ínapoi ín forma de tort foaia íntreagá, adicá cea ne
íncrestatá, turnám peste foaie crema de budincá, nivelám , apoi táiem foaia
íncrestatá pe fiecare triunghi, si asezám peste crema íncá fierbinte, dupá cum
se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apásám usurel fiecare triunghi,
presárám cu zahár pudrá vanilat, si dám forma de tort cu cremesul la rácit
complect, apoi o dám la frigider pentru cíteva ore, cínd o scoatem din forma de
tort si feliem dupá fiecare trinunghi si servim, este o delicatese.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése