Melcisori
cu nucá-vegani
ingrediente
§
- 750 g fáiná
§
- 40 g drojdie
§
- 400-450 ml lapte de cocos cáldutz
§
- 3 linguri de ulei de nucá
§
- 2-3 linguri de zahár brun;
§
- sare.
umplutura:
§
- 100 g unt de cocos;
§
- 4 linguri zahár maro
§
- 300 gr miez nucá pisatá
§
- 3 vanilii
Mod de preparare
-íntr-un castron mare, se sfárímá drojdia şi se amestecá cu o linguritzá
zahár şi 20 ml apá cáldutzá, se presará 2 linguri cu fáiná, se amestecá şi se
lasá la loc cald, píná íncepe sá se ridice, circa 10-15min. ,,,apoi se adaugá
restul de fáiná, şi ingrediente.
-se frámíntá compoziţia foarte bine, píná nu se mai lipeste de míná, se lasá la dospit píná ísi dubleazá volumul.
-ímpártzim compozitzia în 3, apoi întindem 2 foi pe care aplicám miezul
de nucá frecat cu untul de cocos, zahárul şi vanilia, rulám cít mai stríns ca
pe o ruladá si táiem cu un cutzit foarte ascutzit rulouri aproximativ egale, de
2 cm
grosime.
-asezám melcisorii pe o tavá tapetatá cu hírtie de copt, le ungem cu
putziná miere, sirop de artzar sau putziná apá cu zahár, dupá care le dám, la
cuptor la temperatura de 175C
píná se coc şi devin aurii.
Mentziuni: -dacá nu vretzi un preparat vegetarian sau nu avetzi ín casá
ingredientele necesare, putetzi înlocui laptele de cocos cu lapte de vacá şi
untul de cocos cu margariná sau unt normal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése