Supá din
oase de porc.
ingrediente / 6 potzii
-
1 kg . os
ceafá porc
-
1 kg .
os cotlet porc
-
4 morcovi
-
3 rádácini pátrunjel
-
1 tzeliná medie
-
4 ardei grasi
-
1 gulie medie
-
2 cepe
-
6 cátzei usturoi
-
1 ling. piper boabe
-
2 ling. vegeta
-
2 rádácini pástírnac
-
250 gr. varzá creatzá
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
5 cartofi medii
-
200 gr. fidea
-
1 leg. leostean
Modul de
preparare
-pentru ínceput punem oasele la apá rece, cu putizná sare, timp de 1-2
ore, apoi spálám bine oasele , punem apá curatá si mai lásám ín apá rece circa
30 minute, íntre timp ín vasul ín care dorim sá pregátim supa punem 5 litri apá
la fiert, cínd apa clocoteste adáugám oasele de porc, vegeta, piperul,
nucsosara, ceapa , usturoiul si dám la fiert la foc foarte mic, timp de 30
minute, dupá care adáugám zarzavaturile curátzate si táiate dupá preferintzá,,,
eu nu le prea tai, mai mult le pun íntregi, deci adáugám zarzavaturile ínafará
de cartofi si varza creatzá, dupá alte 30 minute de fiert, tot la foc foarte
mic, adáugám si varza creatá, asezonám de condimente, vegeta, sare, si fierbem
supa tot la foc foarte mic, píná zarzavatul este fiert, cínd adáugám cartofii
si leosteanul si fierbem cu cartofii píná sínt fiertzi cartofii, apoi mai
asezonám de condiemnte, eventual mai dám 2-3 clocte, si strecurám supa, íntre
timp fierbem fideaua, portzionám la farfurii ímpreuná cu zarzavat dupá
preferintzá, si cui íi place oase, peste care másurám supa fierbinte si servim
presárat cu piper mácinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése