2015. március 7., szombat

Supa din oase de porc.


Supá din oase de porc.

           ingrediente / 6 potzii
-        1 kg. os ceafá porc
-        1 kg. os  cotlet porc
-        4 morcovi
-        3 rádácini pátrunjel
-        1 tzeliná medie
-        4 ardei grasi
-        1 gulie medie
-        2 cepe
-        6 cátzei usturoi
-        1 ling. piper boabe
-        2 ling. vegeta
-        2 rádácini pástírnac
-        250 gr. varzá creatzá
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        5 cartofi medii
-        200 gr. fidea
-        1 leg. leostean

Modul de preparare

                        -pentru ínceput punem oasele la apá rece, cu putizná sare, timp de 1-2 ore, apoi spálám bine oasele , punem apá curatá si mai lásám ín apá rece circa 30 minute, íntre timp ín vasul ín care dorim sá pregátim supa punem 5 litri apá la fiert, cínd apa clocoteste adáugám oasele de porc, vegeta, piperul, nucsosara, ceapa , usturoiul si dám la fiert la foc foarte mic, timp de 30 minute, dupá care adáugám zarzavaturile curátzate si táiate dupá preferintzá,,, eu nu le prea tai, mai mult le pun íntregi, deci adáugám zarzavaturile ínafará de cartofi si varza creatzá, dupá alte 30 minute de fiert, tot la foc foarte mic, adáugám si varza creatá, asezonám de condimente, vegeta, sare, si fierbem supa tot la foc foarte mic, píná zarzavatul este fiert, cínd adáugám cartofii si leosteanul si fierbem cu cartofii píná sínt fiertzi cartofii, apoi mai asezonám de condiemnte, eventual mai dám 2-3 clocte, si strecurám supa, íntre timp fierbem fideaua, portzionám la farfurii ímpreuná cu zarzavat dupá preferintzá, si cui íi place oase, peste care másurám supa fierbinte si servim presárat cu piper mácinat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése