Legume
la cuptor.
-folositzi
legumele din supa de carne, sau zarzavat,-morcov, pátrunjel, pástírnac,
tzeliná, cartofi,
-scoatetzi legumele fierte din supá
și puneți-le la scurs,
lasatzi-le sá se
ráceascá complet, pentru a le putea táia mai usor, ungetzi o tavá cu unt, sau
cu ulei,
-táiatzi legumele fierte ín bucátzi
potrivite, lunguietz sau rondele de 5 – 6 mm , cartofii si tzelina ín sferturi pe care
apoi le feliați la o grosime de 3 – 5 mm , sau ín patru,
-asezatzi legumele ín tavá si
asezonatzi cu vegeta, coreandru pisat și piper dupá gust, datzi tava la cuptor
pentru 10-15 minute,
-rumenitzi legumele la foc iute 5 –
7 minute, urmárindu-le permanent, ca sá nu se ardá, íntre timp pregátitzi un
sos, dacá avetzi grásime rámasá de la fripturá, dacá nu , folositzi unturá de gíscá, sau,,,,cálitzi
putzin 2 linguri fáiná, stingetzi cu supá vitá sau supá zarzavat,, adáugatzi 2 dl smíntíná, datzi 2-3 clocote
si turnatzi peste legumele la cuptor,
-servitzi ca garniturá língá fripturá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése