2015. március 2., hétfő

Ciorbitzá finlandezá.



Ciorbitzá finlandezá.

             ingrediente / 4 portzii.
-        800 gr. somon
-        500 gr. cartofi
-        1 ceapá
-        1 buc. praz márime medie
-        2 buc. cuburi concentrat supá-zarzavat
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá rasá piper
-        1 linguritzá enibahar mácinat
-        3 buc. foi dafin
-        1 leg. márar verde sau congelat
-        50 gr. unt
-        2 dl friscá pentru gátit
-        2 dl lapte gras

Modul de preparare
            -tragem pielea pestelui jos, carnea o táiem ín cuburi de circa 2/2 cm, curátzám cartofii íi táiem tot ín cuburi potrivite,

            -íncingem untul ín vasul ín care dorim sá gátim ciorba, cálim ceapa si prazul, adáugám cartofii, condimentám cu vegeta, piper, enibahar, stingem cu 1,5 litri apá si 2 dl lapte gras, dám la fiert, cínd cartofii sínt fiertzi, adáugám cuburile de somon, cuburile de supá concentrat, dám ín clocot 3-4 minute, adáugám frisca, presárám cu márat verde tocat, mai dám 2-3 clocote, asezonám de condimente, vegeta, piper, sare  si ciorba e gata pentru servit cu ardei iute si rotitze de praz crud.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése