Ciorbitzá
finlandezá.
ingrediente / 4 portzii.
-
800 gr. somon
-
500 gr. cartofi
-
1 ceapá
-
1 buc. praz márime medie
-
2 buc. cuburi concentrat supá-zarzavat
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá rasá piper
-
1 linguritzá enibahar mácinat
-
3 buc. foi dafin
-
1 leg. márar verde sau congelat
-
50 gr. unt
-
2 dl friscá
pentru gátit
-
2 dl lapte
gras
Modul de
preparare
-tragem pielea pestelui jos, carnea o táiem ín
cuburi de circa 2/2 cm, curátzám cartofii íi táiem tot ín cuburi potrivite,
-íncingem
untul ín vasul ín care dorim sá gátim ciorba, cálim ceapa si prazul, adáugám
cartofii, condimentám cu vegeta, piper, enibahar, stingem cu 1,5 litri apá si 2 dl lapte gras, dám la fiert,
cínd cartofii sínt fiertzi, adáugám cuburile de somon, cuburile de supá
concentrat, dám ín clocot 3-4 minute, adáugám frisca, presárám cu márat verde
tocat, mai dám 2-3 clocote, asezonám de condimente, vegeta, piper, sare si ciorba e gata pentru servit cu ardei iute
si rotitze de praz crud.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése