Ciorbá-perisoare
vegane.
ingrediente
/ 6 potzii.
-
5 ling. ulei
-
4 morcovi mari
-
3 rádácini pátrunjel
-
1 tzeliná micá cu frunze
-
1 gulie micá cu frunze
-
3 ardei grasi
-
2 cepe
-
5-6 cátzei usturoi
-
1 leg. leostean
-
1 ling. vegeta
-
2 cuburi concentrat supá zarzavat
-
2 ling. fáiná
-
3 ling. zemá de lámíie
-
2 dl
smíntíná
-
1 linguritzá piper boabe
-
1 linguritzá boabe enibahar
perisoare:
-
300 gr. cartofi fiertzi
-
250 gr. ciuperci sampion
-
1 ceapá
-
1 ardei
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. rasá
vegeta
-
1 ling. rasá condiment grill
-
3 ouá
-
1 leg. pátrunjel verde tocat
Modul de
preparare
ciorba: -íncingem 5 linguri ulei, cálim
ceapa tocatá márunt, adáugám ardeiul táiat ín cuburi mari, morcovul ín rondele,
pátrunjelul, tzelina cu frunze cu tot, gulia ín cuburi cu frunze cu tot,
presárám cu vegeta, ínnábusim circa 15 minute, stingem cu 3 litri apá
fierbinte, condimentám cu piper, enibahar, adáugám ceapa, usturoiul, dám la
fiert, íntre timp pregátim perisoarele,
perisoare: -tocám
f.márunt ciupercile sau le mácinám, ceapa si ardeiul tocate márunt le cálim ín
5 linguri ulei, adáugám ciupercile, cálim píná scade tot sucul ca sá rámíná
aproape uscate, le rácim, adáugám
cartofii fiertzi si bine pisatzi, apoi ouále, piperul, vegeta,
condimentul grill si pátrunjelul verde tocat, omogenizám bine, dacá compozitzia
este prea moale adáugám 2 linguri fáiná si 2 pesmet alb, dupá caz, apoi facem
bilutze mici rotunde,
-cínd
zarzavaturile sínt fierte, asezonám de condiemnte, sare, piper, vegeta, adáugám
cuburile de concentrat si zeama de lámíie, apoi slobozim bilutzele de perisoare
ín supá si fierbem circa 5 minute, íntre timp frecám 2 linguri fáiná cu
smíntína, adáugám apá ca sá fie fluidá, apoi ín jet subtzire turnám ín supa ín
clocot cu care mai dám 2-3 clocote, si ciorba este gata de servit, presáratá cu
leostean verde tocat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése