2015. március 9., hétfő

Felii cu friscá si smíntíná.



Felii cu friscá si smíntíná.

         blatul:
-        4 ouá
-        200 gr. zahár pudrá
-        140 gr. fáiná
-        100 gr. margariná
-        1 linguritzá rasá sare
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 lámíie
        crema:
-        300 ml friscá pentru spumá
-        300 gr. smíntíná grasá
-        1 lámíie
-        4 ling. zahár pudrá
-        1 ling. aromá vanilie

Modul de preparare
            blatul: -separám albusurile de gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár, zeama de la ½ lámíie, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár, bicarbonatul stins cu zemam  de la 1/2 lámíie, coaja de lámíie, adáugám margarina topitá, frecám spumá, íncorporám  fáina, apoi usurel cu spatula íncorporám si albusurile spumá, dupá care nivelám compotiriza íntr-o tavá de 30/35, dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 20 minute, timp ín care íntoarcem odatá tava ín cuptor, facem proba scobitorii, si dám la rácit, complect,

            crema: -frecám smíntína cu zahárul si aroma de vanilie, coaja de lámíie si zeama, batem spumá tare frisca adáugínd alternativ crema de símntíná, apoi táiem pedindouá vertical blatul, asezám partea de jos pe tava de prájituri, nivelám peste foaie jumátate din crema de smíntíná, acoperim cu cealaltá foaie, adicá aprtea de sus a blatului, peste care nivelám crema rámasá, apoi cu piaptánul pentru cremá trasám modele ín valuri ín crema de smíntíná cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dám prájitura la rece pretru 2-3 ore, dupá care ornám cu lámíie, feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése