Felii cu
friscá si smíntíná.
blatul:
-
4 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
140 gr. fáiná
-
100 gr. margariná
-
1 linguritzá rasá sare
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 lámíie
crema:
-
300 ml friscá pentru spumá
-
300 gr. smíntíná grasá
-
1 lámíie
-
4 ling. zahár pudrá
-
1 ling. aromá vanilie
Modul de
preparare
blatul: -separám albusurile de
gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár, zeama de la ½ lámíie, gálbenusele
le frecám spumá cu 100 gr. zahár, bicarbonatul stins cu zemam de la 1/2 lámíie, coaja de lámíie, adáugám
margarina topitá, frecám spumá, íncorporám
fáina, apoi usurel cu spatula íncorporám si albusurile spumá, dupá care
nivelám compotiriza íntr-o tavá de 30/35, dám la cuptorul preíncálzit la 180
grade, timp de 20 minute, timp ín care íntoarcem odatá tava ín cuptor, facem
proba scobitorii, si dám la rácit, complect,
crema: -frecám
smíntína cu zahárul si aroma de vanilie, coaja de lámíie si zeama, batem spumá
tare frisca adáugínd alternativ crema de símntíná, apoi táiem pedindouá
vertical blatul, asezám partea de jos pe tava de prájituri, nivelám peste foaie
jumátate din crema de smíntíná, acoperim cu cealaltá foaie, adicá aprtea de sus
a blatului, peste care nivelám crema rámasá, apoi cu piaptánul pentru cremá
trasám modele ín valuri ín crema de smíntíná cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, dám prájitura la rece pretru 2-3 ore, dupá care ornám cu lámíie,
feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése