2015. november 1., vasárnap

Cremeşul Kiev.



Cremeşul  Kiev.

aluatul:
-         400 gr. fáiná
-         1 praf de copt
-         200 gr. zahár pudrá
-         200 gr. unt sau margariná
-         4 gálbenuse de ou
-         150-180 gr, smíntíná grasá
-         1 lámíie
 spuma:
-         4 albusuri
-         150 gr. zahár pudrá
-         250 gr. nucá zdrobitá
-         zema de lámíie
crema budincá
-         120 gr. praf budincá vanilie
-         5 vanilii
-         700ml lapte
-         200 gr. zahár praf
-         150 gr. unt sau margariná
modul de preparare
            -foile: -mestecám fáina cu zahárul praf, coaja de la 1 lámíie,  praful de copt si frecám íntre palme cu untul , adaug gálbenusurile de ouá, si  frámíntám adaugínd  smíntíná ca sá obtinem o cocá buná pentru íntins, o lucrám bine apoi o ímpártim ín 3 , si o dám deoparte,
       -batem spumá tare albusul de ouá cu zahárul si zeama de la 1 lámíie, apoi usurel íncorporám miezul de nucá zdrobit si ímpártzim compozitiza ín 3 pártzi, dupá care íntindem o foaie din aluatul pus deoparte, ungem bine dosul de la tava de copt cu ulei, tapetám cu fáiná, asezám foaia pe fundul távii, peste care aplicám o parte din amestecul de nucá, dupá care dám tava la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 10-15 minute,  dupá care dám foai la rácit si coacem celelalte douá foi, píná foile se rácesc pregátim crema,,,

           crema: din lapte, praful de budincá si praful de vanilie fierbem un chelm mai omogen  si íl dám la rácit, íntre timp frecám untul  spumá cu zahárul , cínd chelmul sa rácit íncorporá ín untul frecat spumá, apoi ímpártzim crema ín douá, asezám pe tava de prájituri o foaie  peste care aplicám jumátate din cremá, o acoperim cu a doua foaie, peste care nivelám crema rámasá, o acoperim cu a treia foaie, dupá care dám prájitura la rece, timp de 2-3 ore, apoi feliem dupá plac.
        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése