Cremeşul Kiev.
aluatul:
-
400 gr. fáiná
-
1 praf de copt
-
200 gr. zahár pudrá
-
200 gr. unt sau margariná
-
4 gálbenuse de ou
-
150-180 gr, smíntíná grasá
-
1 lámíie
spuma:
-
4 albusuri
-
150 gr. zahár pudrá
-
250 gr. nucá zdrobitá
-
zema de lámíie
crema
budincá
-
120 gr. praf budincá vanilie
-
5 vanilii
-
700ml lapte
-
200 gr. zahár praf
-
150 gr. unt sau margariná
modul
de preparare
-foile:
-mestecám fáina cu zahárul praf, coaja de la 1 lámíie, praful de copt si frecám íntre palme cu untul
, adaug gálbenusurile de ouá, si
frámíntám adaugínd smíntíná ca sá
obtinem o cocá buná pentru íntins, o lucrám bine apoi o ímpártim ín 3 , si o
dám deoparte,
-batem spumá tare albusul de ouá cu zahárul si
zeama de la 1 lámíie, apoi usurel íncorporám miezul de nucá zdrobit si ímpártzim
compozitiza ín 3 pártzi, dupá care íntindem o foaie din aluatul pus deoparte,
ungem bine dosul de la tava de copt cu ulei, tapetám cu fáiná, asezám foaia pe
fundul távii, peste care aplicám o parte din amestecul de nucá, dupá care dám
tava la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 10-15 minute, dupá care dám foai la rácit si coacem
celelalte douá foi, píná foile se rácesc pregátim crema,,,
crema:
din lapte, praful de budincá si praful de vanilie fierbem un chelm mai omogen si íl dám la rácit, íntre timp frecám
untul spumá cu zahárul , cínd chelmul sa
rácit íncorporá ín untul frecat spumá, apoi ímpártzim crema ín douá, asezám pe
tava de prájituri o foaie peste care
aplicám jumátate din cremá, o acoperim cu a doua foaie, peste care nivelám
crema rámasá, o acoperim cu a treia foaie, dupá care dám prájitura la rece,
timp de 2-3 ore, apoi feliem dupá plac.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése