2015. november 26., csütörtök

Covrigei.



Covrigei.
    alautul:
-         600 gr. fáiná
-         125 ml lapte
-         125 ml apá
-         1 ling. miere de albine
-         2 ling. smíntíná grasá
-         30 gr. drojdie proaspátá
-         100 gr. mascarpone
-         1 ling. rasá  sare
-         200 ml iaurt
-         150 gr. parmesan rázálit
modul de preaprare
                       -amestecám apa cu laptele, si mierea, íncálzim la microvalve la temperatura míinii,  sfárímám drojdia ín laptele combinat, apoi adáugám fáina , cascavalul mascarpone, sarea,  smíntína, si frámantám un alaut bine elastic, care íl dám la dospit 1 orá, apoi íl rásturnám pe masa de lucru, íl íntindem de circa 1 cm grosime, si cu forma de covrigei táiem covrigeii, íi asezám ín tava de copt bine unsá , sau tapetatá cu hírtie de copt, cínd tava e pliná, batem bine iaurtul ca sá fie fluit, ungem fiecare covrigel ín parte cu iaurt si presárám cu cascaval-parmesan rázálit, apoi dám tava la odihná timp de 10-15 minute dupá care dám la copt la cuptorul preíncálzit la 200 grade, píná se rumeneste frumos cascavalul si covrigeii sunt copti, scoatem tava din cuptor, punem covrigeii  pe tava de servit, íi acoperim cu prosopul de bucátárie píná la rácire, si continuám operatia de coacere píná la terminarea aluatului.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése