Covrigei.
alautul:
-
600 gr. fáiná
-
125 ml lapte
-
125 ml apá
-
1 ling. miere de albine
-
2 ling. smíntíná grasá
-
30 gr. drojdie proaspátá
-
100 gr. mascarpone
-
1 ling. rasá sare
-
200 ml iaurt
-
150 gr. parmesan rázálit
modul
de preaprare
-amestecám apa cu laptele, si mierea, íncálzim la microvalve la
temperatura míinii, sfárímám drojdia ín
laptele combinat, apoi adáugám fáina , cascavalul mascarpone, sarea, smíntína, si frámantám un alaut bine elastic,
care íl dám la dospit 1 orá, apoi íl rásturnám pe masa de lucru, íl íntindem de
circa 1 cm grosime, si cu forma de covrigei táiem covrigeii, íi asezám ín tava
de copt bine unsá , sau tapetatá cu hírtie de copt, cínd tava e pliná, batem
bine iaurtul ca sá fie fluit, ungem fiecare covrigel ín parte cu iaurt si
presárám cu cascaval-parmesan rázálit, apoi dám tava la odihná timp de 10-15
minute dupá care dám la copt la cuptorul preíncálzit la 200 grade, píná se
rumeneste frumos cascavalul si covrigeii sunt copti, scoatem tava din cuptor,
punem covrigeii pe tava de servit, íi
acoperim cu prosopul de bucátárie píná la rácire, si continuám operatia de
coacere píná la terminarea aluatului.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése