Paste
delicioase
ingrediente / 4 portzii
-
200 gr. círnati afumati
-
200 gr. caizer
-
200 gr. cascaval afumat
-
5 fire ceapá verde
-
200 ml. ulei
- 2
ling. pastá ardei kapia
- 2-3
rotitze ardei iute
-
1 lingutitzá coreandru pisat
-
1 ling. vegeta
-
1 leg. pátrunjel verde tocat
-
300 ml friscá pentru gátit
-
200 ml smíntíná grasá
-
400 gr. paste fáinoase lăscuţe mari sau,,,,
modul
de preparare
-pentru ínceput punem la fiert pastele fáinoase ín 2 litri apá cu vegeta
si putiná sare, si le fierbem a la dente,
íntre timp pregátim sosul, si anume: íncingem uleiul, prájim caizerul táiat
cubuletze, adáugám círnatzul táiat ín rondele
íl prájim, apoi adáugám ceapa verde táiatá rondele cálim píná se ínmoaie putzin, punem pasta de ardei kapia, stingem automat cu frisca, adáugám jumátate din
cantitatea de cascaval rázálit, condimentám cu coreandru pisat , vegeta si 2-3 rotitze de ardei iute, dám cíteva
clocote, dacá sosul este prea vírtos subtziem cu 100-200 ml din apa de fiert a
pastelor fáinoase, mai dám cíteva
clocote, dupá care adáugám pastele
fáinoase fierte , limpezite cu apá cáldutzá si bine scurse, ínvírtim de 3-4
ori, apoi turnám pastele ín castronul pentru servit, presárám cu pátrunjel
verde tocat si servim cu smíntíná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése