Specialitate
fripturicá brasoveaná.
ingrediente / 2 portzii
-
200 gr. muschiuletz porc
-
150 gr. slániná afumatá
-
4 cartofi mari
-
1 ardei kapia
-
1 ardei kalifornia
-
1 linguritzá rasá piper
-
1 ling.vegeta
-
1 ceapá medie
-
5 cátzei usturoi
-
1 crengutzá rosmarin
-
3 ling. ulei
-
50 gr. unt
Modul
de preparare
-punem cartofii la fiert cu coaja
íntregi, cu putiná sare, íi fierbem pe jumátate, íi curátzám si íi lásám sá se ráceascá, íntre timp pregátim carnea, frecám muschiuletzul
cu vegeta, piper putiná sare, íl punem deoparte, apoi táiem slánina cubuletze
si o prájim ín 3 linguri ulei, din grásimea rezultatá jumátate
o turnám íntr-o tigaie fárá jumári de slániná ín care rumenim frumos
muschiuletzul pe toate pártzile, apoi íl punem íntr-o tavá pentru fripturi ,
táiem cartofii rondele groase, íi táválim ín grásimea de língá muschiuletzi , punem
crengutza de rosmarin tocat, presárám totul cu 2 cátzei de usturoi pisat si dám
la cuptor tava de fripturi cu cartofii si muschiuletzul timp de 15 minute, íntre timp pregátim sosul
si anume,,,
-tocám márunt ardeiul si ceapa,
le prájim ín grásimea cu jumárile de
slániná afumatá, adáugám usturoiul rámas, apoi ínnábusim bine sub capac píná
totul se ínmoaie frumos si obtzinem un sos mai zemos, condimentám cu vegeta, pier , sare dacá mai e
nevoie, ínnábusin, dupá care mixám totul pentru a obtzine un sos fin, dám
deoparte, scoatem carnea de la cuptor, feliem carnea ín rondele mai
grosutze, sosul produs la carnea din
cuptor íl amestecám cu sosul de ardei, apoi aranjám míncarea
ín tava de servit, dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retzetei, o
felie rondel de muschiuletz urmatá de o felie rondel de cartof píná se umple
tava, dupá care portzionám si sosul língá carne pe tavá, apoi servim ,
mentziuni:
putem servi acestá míncare si la farfurie individualá dacá dorim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése