Foi
napolitane de casá umplute.
foile:
-
6 albusuri de ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr. unt
-
500 gr. fáiná
-
100 ml
friscá lichidá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá amoniac de sodiu-salicale-
cremá
de ciocolatá:
-
6 gálbenuse de ou
-
200 gr. zahár pudrá
-
200 gr. magariná
-
250 gr. nucá mácinatá
-
2 ling. cacao
modul
de preaprare
foile:-topim
untul ca sá curgá putzin, apoi íl frecám spumá cu zahárul, batem albusurile de
ouá spumá nu chiar tare cu putziná sare si zeama de la ½ lámíie si le
omogenizám usurel ín untul frecat
spumá, amestecám fáina cu praful de copt si íncepem sá o
íncorporám ín compozitiza de unt-albusuri alternativ cu frisca lichidá, dupá
care ungem bine forma pentru napolitane-gofri si coacem foile perínd píná la terminarea
alautului, apoi le umplem cu cremá,,,
crema: -frecám spumá gálbenusele de ou
cu zahárul si cacaoa, íntr-un vas ín care-l
putem fierbe, cínd gálbenusurile sau fácut spumá frumoasá dám vasul la
foc íncet, mestecínd continuu píná compozitzia se ínfierbíntá cínd íncepem sá
adáugám margarina táiatá ín cubueltze, adáugám cubuletz cu cubuletz píná ce se
topeste toatá margarina, mestecínd mereu, apoi adáugám nuca mácinatá si mai
mestecám 2-3 minute si cu nuca , dám vasul deoparte sá se stímpere putin , ímpártzim crema ín 3 sau
4 párti dupá care umplem foile de
napolitaná, apoi le dám la rece 3-4 ore, dupá care feliem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése