2015. november 17., kedd

Pite cu rebarbara si capsuni.



Pite cu rebarbara si cápsuni
  ingrediente:
§  2 gálbenuse de ou si 1 ou íntreg
§  150 gr. margariná
§  150 gr. smíntíná
§  1 pahar cu zahár , pahar/200 ml
§  20 gr. drojdie proaspátá
§  1 linguritzá rasá bicarbonat de sodiu
§  4 pahare  fáiná , pahar/200 ml.
§  ½  linguritzá  sare

Mod de preparare:
            -topitzi margarina, nu o fierbetzi ci o topitzi ca sá fie numai la temperatura mínii, sfárímatzi drojdia ín margariná, adáugatzi ouále bátute cu zahárul si smíntína amestecatá cu bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi fáina presáríndu-o frámíntínd mereu píná la íncorporare totalá, cínd vetzi obtine un alaut molcutz, dupá care íl punetzi la odihná circa 15-20 minute, íntre timp pregátitzi umplutura, curátzati rebarbara, opáritzio ín apá clocotindá 8-10 minute, rácitzio ín jet de apá rece, o scurgetzi bine, táiatzi-o rondele, curátzatzi cápsunii, táiatzii ín felii sau cum doritzi, presáratzii cu 3 linguri zahár pudrá, adáugati la cápsuni rebarbara, datzi deoparte,  apoi ímpártzitzi  aluatul ín douá, o parte o mulatzi ín vasul pentru pite uns bine cu margariná si tapetat cu fáiná, dupá care aluatul rámas íl íntindetzi de márimea vasului ceramic  pentru pite sau tavá pentru copt si táiatzi físii de aluat, apoi peste foaia din tavá presáratzi 2 linguri griz,  punetzi umplutura , adicá amestecul de rebarbara opáritá si cápsunile táiate, si acoperitzi  cu físiile de aluat ín formá de ímpletiturá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care ungetzi cu ou bátut cu putzin zahár si smíntíná,  datzi  la odihná píná se usucá oul pe deasupra , acestá operatzie de ungere o repetám de 3 ori,lásínd de fiecare datá sá se usuce oul,  dupá care dátzi la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 35 minute, scoatetzi  si lásátzi la rácit ín tavá sau vasul pentru pite, dupá care táiatzi dupá preferintzá,

   mentziuni: acest aluat pentru pite se poate umplea dupá preferintzá, cu orice fel de fructe,,,mere- prune-pere-caise-visine,,,oricum este un alaut delicios.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése