Chiftelutze
marinate.
ingrediente
/ 4 portzii
chiftelutze:
·
-
1/2 kg. carne tocatá amestec
·
-
1 ceapá
·
-
5 cátzei usturoi
·
-
3 ouá
·
-
3 ling. fáiná
·
-
1 ling. condiment grill
·
-
sare dupá gust
·
-
1 vírf cutzit piper
·
-
1 linguritzá boia
·
-
1 dl
ulei
·
sosul:
·
-
3 ling. pastá rosii
·
-
6 dl
supá concentrat
·
-
2 ling. fáiná
·
-
3 foi dafin
·
-
1 ling. zahár
·
-
1 ling. vegeta
·
-
1 vírf cutzit piper
·
-
3 fire frunzá tzeliná
·
-
3 cátzei usturoi
·
-
2 dl
ulei
·
-
1 ling. otzet
Modul de
preparare:
chiftelutze: ín 3 linguri ulei cálim ceapa tocatá márunt, o rácim o
adáugám la carnea tocatá ímpreuná cu celellate condimente, usturoiul bine
pisat, condimentul grill, sare, piper, boia si ouále, apoi frámíntám vírtos compozitiza
píná compozitiza va fi bine omogená gata pentru format bilutze,,,,, ungem o
tavá de copt cu 3 linguri ulei, dupá care din compozitiza de carne formám
bilutze dupá preferintzá, le rostogolim prin fáiná, le formám íntre palme dupá
gust, mai late sau ami rotunde si le asezám ín tava de copt bine unsá si le dám
la cuptor la foc potrivit timp de 25-30 minute,
sosul: pentru
ínceput dizolvám pasta de rosii cu supa concentrat, apoi íncingem uleiul ín
care prájim putzin fáina píná va lua culoarea alunei coapte dupá care stingem
cu rosiile dizolvate ín supá, adáugám zahárul, frunza de tzeliná, foile de
dafin, piperul, vegeta, cátzeii de usturoi si fierbem 5 minute, adáugám si
otzetul, dupá care cínd íncepe sá dea din nou ín clocot slobozim ín sos
chiftelutzele cu care fierbem 3-5 minute, asezonám de condimente, vegeta, sare
piper si chiftelutzele sínt gata pentru servit cu spaghete.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése