2015. augusztus 10., hétfő

Zacusca cu fasole boabe.



Zacuscá cu fasole boabe

         ingrediente:
                -5 kg
. ardei kapia, -5 kg. gogosari, -3 kg. fasole boabe proaspátá,  -4 kg. ceapá, -5 kg. rosii, -1,5 litru ulei, sare dupá gust , -5-6 buc.foi dafin, -1 ling. piper boabe, 1 ling. ienibahar boabe, 2 leg. frunze tzeliná.

Mod de preparare:
               -ardeii kapia si gogosarii se coc, se curátzá de coajá, de cotoare si se dau prin masina de tocat, fasolea se fierbe ín apá cu sare si frunzele de tzeliná, rosiile se spalá se aruncá ín apá fierbinte cíteva minute píná plesneste coaja de pe ele, se scot din apá si se decojesc, apoi se taie ín cuburi sau felii subtziri,  
           -ceapa se curátzá si se taie márunt apoi se prájeste ín ulei píná va avea culoarea maronie, dupá care se adaugá ardeii si gogosarii coptzi si tocatzi, se fierbe 15-20 minute mestecínd mereu dupá care se adáugá rosiile, sarea, piperul, ienibaharul, foile de dafin cu care se fierbe mai departe circa 40 minute, apoi se adáugá fasolea fiartá si se fierbe píná vine uleiul la suprafatá, la mine a fost aproximativ íncá 20 minute, dupá care  se adaugá 15 gr. Na-benzoat dupá indicatziile de pe plic, se mai dá un clocot si se másoará zacusca fierbinte ín borcanele sterilizate, acestea se ínchid ermetic, se pun ín páturi-perne , adicá dunst uscat, píná la rácire complectá, apoi se depoziteazá ín cámará.    

           Mentziuni: eu am pus la acestá retzetá si 3 kg. vinete coapte si curátzate, adicá greutatea netto 3 kg. si a iesit ceva super.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése